Ingezonden persbericht


Bell Microproducts geautoriseerd distributeur SANRAD

Almere, 26 februari 2004 - SANRAD Inc., leverancier van intelligente iSCSI SAN-oplossingen, heeft Bell Microproducts benoemd tot geautoriseerd distributeur. De distributieovereenkomst met Bell betreft de verkoop en support van de producten van SANRAD in Nederland en past binnen de wereldwijde expansie van SANRAD.

Als geautoriseerd SANRAD-distributeur gaat Bell Microproducts zijn lokale expertise inzetten bij het leveren van de iSCSI V-Switch-lijn van IP-oplossingen. Deze voorzien in het bouwen van robuuste en krachtige IP SAN's met beveiligingsmogelijkheden, multi-pathing en datareplicatie. Zo is 24x7-toegang tot opslag en databronnen gegarandeerd tegen een fractie van de kosten van traditionele oplossingen.

"Storage is inmiddels één van de belangrijkste elementen van IT-strategieën en één van de snelst groeiende segmenten in de IT-industrie", zegt Elmer Gutteling, Country Manager van Bell Microproducts in Nederland. "Als distributeur van uitsluitend A-merken zijn we blij dat we de SANRAD V-Switch kunnen opnemen in ons productaanbod voor die klanten, die het beste zoeken op het gebied van storage-oplossingen."

"Door samen te werken met Bell Microproducts, die een wereldwijde aanwezigheid als distributeur combineert met lokale expertise van de Nederlandse markt, kunnen we de reikwijdte van onze V-Switch uitbreiden naar klanten in Nederland, die waarde zoeken zonder de functionaliteit en prestaties van traditionele SAN-architecturen op te offeren", zegt Yuval Shilansky, Director of Sales EMEA bij SANRAD.

De iSCSI V-Switch-productlijn omvat onder andere de iSCSI V-Switch 3000, voorzien van een browser-gebaseerde grafische beheerinterface. De iSCSI V-Switch biedt hosts die via iSCSI aan het netwerk gekoppeld zijn, veilige en betrouwbare toegang tot een variëteit van logische volumes in diverse opslagsystemen binnen een SAN-architectuur. De oplossing heeft geen host-agents nodig en is actief in het datapad van een opslagnetwerk. Het is daarbij onafhankelijk van servers of opslag en voorziet zo in een sterk schaalbare en makkelijk te gebruiken connectiviteit en beheerplatform voor IT-professionals die verantwoordelijk zijn voor het beheer van kleine tot zeer grote storage-bronnen.

De features van storage management en virtualisatie van de iSCSI V-Switch brengen alle fysieke opslagbronnen (SCSI, iSCSI en FC) samen in één pool. Zo kunnen netwerkbeheerders vanuit deze gedeelde bronnen nieuwe logische volumes definiëren, onafhankelijk van fysieke drempels als enclosures, fysieke disks, protocollen en afstand. Volumebeheer omvat volume mirroring, striping, remote copy, volumeschakeling, exacte LUN-carving (tot op het niveau van enkele honderden kilobytes), snapshot, multi-pathing, beveiliging, poortprestatieaggregatie, Quality of Service per host en poort-, pad- en switch-fail-over.

Over SANRAD
SANRAD is een toonaangevende speler in IP Networking en stelt met zijn oplossingen bedrijven in staat om opslag te delen en te beheren in standaard Ethernet-omgevingen. Door standaard IP-connectiviteit te koppelen aan op netwerk gebaseerde opslagapparatuur, biedt SANRAD een nieuwe dimensie in continuïteit en vereenvoudigd beheer van cruciale bedrijfsinformatie door het creëren van op IP gebaseerde Storage Area Networks. De IP SAN's van SANRAD maken data maximaal beschikbaar, zorgen voor effectieve inzet van bronnen en voorzien in complete dataprotectie met een uitstekende prijs/prestatieverhouding. SANRAD heeft vestigingen in San Francisco (VS) en in Tel Aviv (Israël). Het bedrijf is lid van de RAD Group, die 22 netwerkbedrijven omvat.

Over Bell Microproducts
Bell Microproducts is één van de grootste Value Add Storage Distributors van Europa. Doelstelling is om de meest geavanceerde oplossingen voor SAN (Storage Area Network), NAS (Network Attached Storage) en storage-beheer te ontwikkelen en leveren. Bell Microproducts is onderdeel van de Bell Microproducts Solutions Group met het hoofdkantoor in Almere en vestigingen in België (Mechelen), Duitsland (Dreieich/Frankfurt - Main) en Oostenrijk (Wenen). Bell Microproducts Solutions is op haar beurt onderdeel van de internationale Bell Microproducts Group (Nasdaq: BELM) één van de grootste storage-distributeurs ter wereld.

Ingezonden persbericht