Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350CE Leiderdorp ( Bureau communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326

Datum: 26 februari 2004

(

Politie Moordrecht stelt spreekuur in

In Moordrecht houdt Wijkagent Cliff van den Engh elke derde donderdag van de maand tussen 19.00 en 20.00 uur in sporthal De Zuidplas aan de Sportlaan een spreekuur (niet voor aangiften). Onderzocht wordt of uitbreiding van het huidige experiment, het houden van spreekuur in de sporthal, al dan niet op dezelfde locatie kan worden uitgebreid.

De openingsuren van het politiebureau aan de Dorpsstraat 25 komen daarmee te vervallen. Het politiebureau in Moordrecht stond al op de nominatie om gesloten te worden, vanwege enkele gebreken is dit nu vervroegd uitgevoerd. Het gaat om een defecte warmwatervoorziening en een afgekeurde verwarmingsinstallatie. Het politiebureau in Moordrecht stamt nog uit de rijkspolitietijd, toen er een team van ongeveer elf man was gehuisvest. Tot nu toe werd het gebouw alleen gebruikt door de wijkagent, die er drie ochtenden in de week (maand, woensdag en vrijdag) aanwezig was. Het bezoek was echter minimaal, rond de vier tot vijf mensen per week.

Politiezorg De politiezorg in Moordrecht blijft uiteraard gewaarborgd. Naast het spreekuur zijn de wijkagent en de andere leden van het politieteam Nieuwerkerk telefonisch bereikbaar via 0900-8844. Bij spoed 112. Ook is de wijkagent regelmatig in Moordrecht op straat te vinden. De surveillerende agenten blijven uiteraard in hun ronde Moordrecht aandoen. Het dichtstbijzijnde politiebureau staat in Nieuwerkerk aan den IJssel aan het Raadhuisplein. Meer informatie over Politie Hollands Midden is te vinden op www.politie.nl.

Voor eventuele vragen over dit persbericht kunt u bellen met de uitvoerend teamchef van Nieuwerkerk aan den IJssel, C. Kooi, tel. 0900-8844.

---- --