Politie Noord- en Oost Gelderland


------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek


Persberichten van 26 februari 2004


Doetinchem - Hennepkwekerij ontmanteld


Op 25 februari is een hennepkwekerij in een woning aan de Ruyslaan ontmanteld. Op de zolder werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen. De 150 hennepplanten en de apparatuur zijn in beslag genomen. Tegen de eigenaar van de woning wordt proces-verbaal opgemaakt.


Doetinchem - Diefstal kleding


Een medewerkster van een kledingzaak aan de Hamburgerstraat heeft aangifte gedaan van diefstal. Op 25 februari is tussen 12.00 uur en 13.00 uur kleding weggenomen vanaf een kledingrek bij de ingang van de winkel. De kleding met een waarde van E 320,00 werd in een onbewaakt ogenblik weggenomen.


Gaanderen - Man aangehouden op verdenking van schennispleging


Een inwoner van Gaanderen is op 25 februari aangehouden op verdenking van het plegen van openbare schennis. Een inwoonster van Gaanderen zag op 17 februari in de buurt van haar woning aan de Mosterdweg een scooter stoppen, waarna de bestuurder afstapte. Korte tijd later zag ze dat de man stond te masturberen. De vrouw zag dezelfde man op 25 februari weer in de buurt van de Mosterdweg staan, terwijl hij zich weer zo gedroeg . De vrouw belde daarop de politie, waarna de man aangehouden kon worden. De man is ingesloten voor nader verhoor.


Winterswijk - Insluiping in woning


Een inwoner van Winterswijk heeft aangifte gedaan van diefstal van geld uit zijn woning aan de Gasthuistraat. Op 25 februari belde omstreeks 16.40 uur een man aan bij de woning en vroeg om een pen om iets op te schrijven. Even later vroeg de man of hij even naar de wasmachine van de bewoner mocht kijken. Op het moment dat beide mannen in de keuken waren, is een vrouw de woonkamer ingeslopen en heeft daar geld en een aantal cadeaubonnen weggenomen. De politie blijft voor dergelijke lieden waarschuwen.


Doetinchem - Diefstal tas uit werkkamer


Een ziekenhuismedewerkster heeft aangifte gedaan van diefstal van haar tas met daarin geld en bankpasjes. De vrouw had de tas op 25 februari in een werkkamer van het ziekenhuis neergezet. Tussen 15.30 uur en 16.00 uur is de tas in een onbewaakt ogenblik weggenomen. De tas werd later op de middag teruggevonden bij een bushalte. Het geld en de bankpasjes waren weggenomen.


Wehl - Inbraak in bedrijfspand


Tussen 24 februari 19.00 uur en 25 februari 18.00 uur is ingebroken in een kantoorpand aan de Keppelseweg. Om binnen te komen forceerden de daders een ruit van het pand. Binnen werden afgesloten deuren geforceerd en doorzochten de daders alle ruimtes. Bij de inbraak werden computers en een videorecorder buit gemaakt.


Aalten - Doorrijden na aanrijding


Een inwoonster van Lintelo parkeerde op 20 februari omstreeks 17.00 uur haar auto op een parkeerplaats aan de Lichtenvoordsestraatweg. Toen de vrouw tien minuten later terugkwam bij haar auto bleek dat deze was aangereden. De rechterachterportier was ingedeukt en bekrast. Getuigen van deze aanrijding worden verzocht contact op te nemen met de politie in Aalten, tel.nr. 0900 - 8844.


Snelheidscontroles 25 februari


Aalten


Gendringseweg, van 10.18 uur tot 12.00 uur, max. 60 km/uur, 90 voertuigen gecontroleerd, 41 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 102 km/uur.


Winterswijk


Groenloseweg, van 21.15 uur tot 22.00 uur, max. 50 km/uur, aantal gecontroleerde voertuigen is niet bekend, twee overtredingen, hoogst gemeten snelheid 72 km/uur.


Einde berichten


Voor informatie:

Anton de Ronde, voorlichting politie regio Noord- en Oost-Gelderland, telefoon 0900 - 8844



---- --