Amsterdam Airport Schiphol

Verwenbeurt voor auto op Schiphol tijdens zakenreis of vakantietrip

Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
26 februari 2004                                              
Auto's die door passagiers worden geparkeerd in P2, de parkeergarage naast de verkeerstoren vlak bij de terminal, kunnen nu worden gewassen en schoongemaakt terwijl de bestuurder op reis gaat. Op de begane grond van parkeergarage P2 heeft het bedrijf Parkpits hiervoor haar eerste vestiging in Nederland geopend. Parkpits verzorgt ook de reparatie van sterretjes en zelfs het vervangen van een autoruit, en verder het graveren van ruiten als diefstalpreventie of een wasbeurt en schoonmaak van het interieur. Ook uitdeuken zonder spuiten en het inbouwen van elektronica behoort tot de mogelijkheden. Op deze wijze krijgt de auto een opknapbeurt terwijl de bestuurder op reis is. Ook afhalers die een halfuurtje tijd over hebben kunnen hun auto een Parkpits-beautybeurt geven.

Parkpits heeft naast de werkplaats een kleine winkel, waar automobilisten poetsmiddelen, lampjes en dergelijke kunnen kopen.

Het concept van Parkpits is uniek voor Nederland. Parkpits is ANWB- en VASNED gecertificeerd. Parkpits en Amsterdam Airport Schiphol willen deze service in de toekomst ook in parkeergarage P1 bij het WTC en op P3 Lang Parkeren introduceren.

006-2004/mb



Amsterdam Airport Schiphol