Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 26 februari 2004

Fietser gewond

Fietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Almelo

Donderdagmorgen 26 februari omstreeks 09.40 uur reed een 27-jarige automobiliste uit Tiel over de Pijlkruidstraat in Almelo. Op het kruispunt met de Rietstraat verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 70-jarige fietser uit Almelo. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 70-jarige fietser gewond raakte. Hij klaagde over hoofdpijn en pijnlijke armen en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-024038)

Gewond na val

Automobiliste blijft ongedeerd bij aanrijding, maar raakt gewond nadat zij bij het uitstappen door gladheid ten val komt

Rijssen

Een 52-jarige automobiliste uit Rijssen reed donderdagmorgen 26 februari omstreeks 09.45 uur over de Arend Baanstraat in Rijssen in de richting van de kruising met de Wijnand Zeeuwstraat. Toen een 46-jarige automobiliste uit Rijssen, die voor haar in dezelfde richting reed, voor de kruising moest stoppen, zag de 52-jarige vrouw geen kans haar auto op tijd tot stilstand te brengen. Hierdoor ontstond een kop-staart aanrijding. Op dat moment was het wegdek als gevolg van sneeuwval erg glad. Toen de 52-jarige vrouw na de aanrijding uit haar auto stapte, kwam zij door de gladheid ten val en bezeerde haar rug en pols. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-024045)

Gordelcontrole

Bij controle van 46 auto's werden 8 processen-verbaal opgemaakt wegens het niet dragen van een gordel

Enschede

Donderdagmorgen 26 februari werd op de Varviksingel in Enschede een gordelcontrole gehouden. In totaal werden 46 auto's aan de kant gezet. 8 personen kregen een proces-verbaal wegens het niet dragen van een autogordel. (bps: 04-024152)

Ageeth Doldersum.: 053-4555588


---- --