Anti Racisme Informatie Centrum

email

Debat Urban Islam

Girlz Talk Moslima's in stijl

Er zijn maar weinig onderwerpen die zoveel stof doen opwaaien als de hoofddoek. Toch zien we steeds meer hoogopgeleide moslimvrouwen met hoofddoek die werken als arts, advocaat of als zakenvrouw. In Nederland roept dit alles bij zowel moslims als niet-moslims vraagtekens op: Waarom dragen vrouwen eigenlijk een hoofddoek? Hoe reageert je omgeving? Wat zijn je kansen op de arbeidsmarkt? In hoeverre speelt cultuur of de wens van de familie een rol? Kan je met een hoofddoek wel een moderne geëmancipeerde moslimmeid zijn?

Tijdens de Girlztalk Moslima's in stijl zullen deze en vele andere vragen over de hoofddoek aan bod komen. Diverse gastsprekers zoals Cindy van de Bremen, Oumaima Noor en Marianne Vorthoren zullen toelichten waarom zij wel of (nog) geen hoofddoek dragen. Verder is er een modeshow waarbij verschillende manieren en stijlen van het dragen van een hoofddoek te zien zijn.

Girlz Talk is de naam van een project geïnitieerd door Chebba Meidenplaza. Deze organisatie is een stedelijk, dynamisch activiteiten- en informatieplaza voor Amsterdamse meiden van 15-23 jaar. Girlz Talk is opgericht om meiden te stimuleren in de ontwikkeling van hun eigen meningsvorming en om deze mening in de openbaarheid te brengen. Samen met het Tropentheater organiseert Chebba een serie debatten om actuele- of taboeonderwerpen bespreekbaar te maken voor een groot publiek

Voor meer informatie kijk op www.tropentheater.nl