Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, donderdag 26 februari 2004

Hoorn 26-02-2004 - 15.00 uur

Mishandeling in trein
Grootebroek, woensdag 25 februari 2004.
Woensdagmiddag rond 15.00 uur is een 14-jarige jongen uit Hoorn in de trein mishandeld. De jongen zat met twee klasgenoten in de trein en hij maakte een grapje tegen hen. Hierop reageerde een andere jongen en hij greep het slachtoffer bij de keel. Ook kreeg het slachtoffer een klap onder zijn linkeroog. Het 14-jarige slachtoffer heeft na het verlaten van de trein direct aangifte gedaan. De dader is een onbekende voor het slachtoffer.

Met drank op de bromfiets
Hoorn, woensdag 25 februari 2004.
Woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur is een 52-jarige man uit Zwaag gewond geraakt tijdens een val van zijn brommer op de Oostergouw in Hoorn. De bestuurder had door overmatig drankgebruik zijn bromfiets niet volledig onder controle. Hierdoor gleed hij in een flauwe bocht onderuit met zijn bromfiets en liep daarbij zwaar lichamelijk letsel op. Het slachtoffer is ter observatie overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Er is een bloedproef afgenomen die wordt onderzocht op het alcoholgebruik van de man.

Diefstal uit woning
Zwaag, woensdag 25 februari 2004.
Rond 19.00 uur is er ingebroken bij een woning aan het Hoefblad in Zwaag. De bewoonster had de woning even verlaten. Toen zij terug kwam merkte zij dat er was ingebroken. De inbreker(s) is binnen gekomen via een achterdeur. Uit de woning zijn onder andere een computer met monitor, videoapparatuur en cd's ontvreemd.

Snelheidscontrole
Andijk, woensdag 25 februari 2004.
Tussen 13.00 en 14.00 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Dijkgraaf Groot weg in Andijk. Daarbij zijn in totaal tien bonnen geschreven. Zeven voor het overschrijden van de maximale snelheid, twee voor het inhalen waar dat verboden is en een voor het niet dragen van de autogordel.

Mishandeling
Zwaag, woensdag 25 februari 2004.
Op woensdagavond is een 37-jarige vrouw uit Zwaag mishandeld door haar 48-jarige huisgenoot. De vrouw liep hierbij verwondingen op aan haar hoofd. Daarnaast brak zij haar duim. De verdachte is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Invordering rijbewijs
Medemblik, donderdag 26 februari 2004.
In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een alcoholcontrole gehouden in Hauwert en op de Overtoom in Medemblik. Daarbij zijn zeven personen gecontroleerd, een persoon in Medemblik had alcohol gebruikt. Hier blies een 26-jarige automobilist uit Kreileroord 635 ug/l, dat is bijna drie keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.