Brussels Airlines


26/02/2004 > SN Brussels Airlines vliegt naar 9 nieuwe bestemmingen deze zomer

In vergelijking met vorig zomerseizoen biedt SN Brussels haar passagiers deze lente en zomer 9 nieuwe bestemmingen aan. Dankzij de eigen vluchten en de partnerships met andere luchtvaartmaatschappijen kunnen de klanten van SN deze zomer naar 54 Europese luchthavens en 14 Afrikaanse steden reizen of de Atlantische Oceaan oversteken naar New York, Chicago en verschillende andere Amerikaanse bestemmingen. SN lanceert ook een nieuw all inclusive cateringaanbod `Brussels Bistro'.

Amerika

Vanaf 16 mei biedt SN Brussels Airlines haar klanten een dagelijkse lijndienst aan naar New York JFK Airport. De vlucht wordt uitgevoerd door partner American Airlines. Dankzij deze nieuwe lijndienst kunnen de klanten van SN niet alleen rechtstreeks en comfortabel naar de Big Apple vliegen, ook heel wat andere bestemmingen in de States en de Noordamerikaanse regio worden dankzij een vlotte overstap in JFK vlot bereikbaar. SN zal haar code immers ook plaatsen op de American Airlines vluchten vanuit New York naar Boston, Washington National, Los Angeles, Long Beach, Raleigh-Durham, San Jose, San Juan Puerto Rico, Orange County (Santa Ana), San Francisco, San Diego en Miami.

Moskou en St Petersburg

SN versterkt de aanwezigheid in de Oosteuropese markt verder en voegt twee fascinerende bestemmingen aan het groeiend netwerk toe. Moskou, de hoofdstad van Rusland, wordt vijf keer per week verbonden met Brussel vanaf 28 maart. SN zal vanaf eind maart ook twee keer per week landen en opstijgen in St Petersburg dat niet alleen de meest Noordelijke grote stad is maar bovendien ook de culturele schatkamer van Rusland herbergt. Dankzij het vluchtschema en de comfortabele reistijden van deze twee nieuwe non-stopverbindingen zijn reiscombinaties Moskou/St Petersburg perfect mogelijk.

Porto

De stad Porto, gebouwd op de groene heuvels van de Douro vallei is wereldberoemd om haar historische karakter en de Port wijn, en zal deze zomer volop in de kijker staan dankzij de Europese voetbalkampioenschappen. Bovendien is Porto ook nog eens een toeristisch bezoek waard. Redenen genoeg voor SN Brussels Airlines om vanaf 17 mei vijf keer per week een eigen vlucht in te leggen. Vanaf 7 juli wordt dagelijks gevlogen. De SN vluchten vertrekken in Brussel om 9u40 en verdubbelen het aanbod dat al bestond dankzij de codesharevluchten van partner Portugalia.

Turkije

Turkije is deze lente niet alleen gastland van het Eurosong Festival, de Ataturk luchthaven van Istanbul verwelkomt ook dagelijks een vlucht van SN Brussels Airlines. Vanaf 1 maart vliegt SN drie keer per week tussen de hoofdstad van Europa en Istanbul. Vanaf april worden Brussel en Istanbul zelfs dagelijks verbonden met een comfortabele Airbus A 319 in Business en Economy Class configuratie. Het vluchtschema is ideaal voor zakenlui en voor toeristen die de sfeer van de Turkse Metropolis, de brug tussen Oost en West, willen opsnuiven.

Casablanca

SN Brussels Airlines verbindt sinds Kerstmis Brussel met Casablanca (Marokko). De vluchten zijn in korte tijd zeer populair geworden. Redenen genoeg voor SN om frequenties en aanbod uit te breiden. Tijdens de Paasvakantie en in juli en augustus vliegt een Airbus A 319 dagelijks tussen Brussel en Casablanca. Dankzij een nieuw partnership met Royal Air Maroc worden voortaan tot drie vluchten per dag aangeboden.

Afrika

SN vliegt deze zomer naar 14 Afrikaanse bestemmingen. Nieuw zijn de rechtstreekse vluchten elke week naar het Keniaanse vakantie-oord Mombasa.

Meer frequenties

Meer frequenties worden deze zomer aangeboden naar Bilbao, Rome, Sevilla en Firenze. Bilbao wordt voortaan twee keer per dag verbonden met Brussel in plaats van één keer. Het bijkomende vluchtaanbod beantwoordt beter aan de noden van de zakenreizigers. Lange weekends in het hart van Baskenland zijn voortaan mogelijk.

Een nieuw laat vertrek vanuit Brussel naar Rome (SN 3187, 20u35) en een vroeg vertrek van Rome naar Brussel (SN 3188, 06u45) is de hele lente en zomer gepland om nog meer in te spelen op de wensen van tijdgevoelige passagiers. In totaal biedt SN dankzij het partnership met Alitalia voortaan zes vertrekken per dag aan tussen Brussel en Rome.

EU uitbreiding

SN Brussels Airlines, de enige full service luchtvaartmaatschappij die vanuit de Europese hoofdstad opereert, speelt uiteraard in op de uitbreiding van de Europese Unie. Zeker nu de Europese unie vanaf 1 mei vergroot, past SN haar vluchtaanbod aan. Naar vijf van de nieuwe lidstaten worden vluchten aangeboden (Boedapest Hongarije, Praag Tjechië, Warschau

Polen, Larnaca en Paphos Cyprus, Vilnius Litouwen). Eind maart eindigt de codeshare overeenkomst met LOT en vliegt SN dagelijks zélf twee keer per dag naar Warschau.

Marseille-Geneve

Totnogtoe moest iedereen die zich wou verplaatsen van Marseille naar Geneve of omgekeerd zich over de weg verplaatsen. Dankzij SN Brussels Airlines zijn de grootste Franse havenstad en het diplomatieke centrum van Zwitserland voortaan in amper 1u10 met elkaar verbonden. De Marseille-Geneve vluchten worden de hele zomer lang op weekdagen aangeboden.

Innovatieve, all inclusive catering `Brussels Bistro'

Een innovatief nieuw economy class catering aanbod `Brussels Bistro' wordt vanaf de lente aan alle economy class passagiers aangeboden op alle Europese vluchten. Terwijl andere luchtvaartmaatschappijen catering afschaffen of betalend maken, investeert SN Brussels Airlines en krijgen passagiers nog meer `value for money'. Voortaan worden aan alle passagiers frisse salades, originele warme gerechten, warm of koud ontbijt geserveerd. Uiteraard zijn ook alle dranken en een uitgebreid aanbod van kranten gratis.

Vrije Tijd

SN Brussels Airlines mikt niet alleen op zakenreizigers, dankzij de Best Buy Tarieven en de weekendpromoties kunnen vrijetijdsreizgers bij SN Brussels Airlines value for money krijgen. Reservaties zijn mogelijk via flysn.com, de reisagent, onze telefonische reservatiedienst 070 35 11 11 of de ticketing kantoren op de luchthavens.

Waarom deze lente of zomer niet wat cultuur opsnuiven in Boedapest of Sevilla, of een bezoekje brengen aan het Guggenheim museum in Bilbao of op shopping trip gaan naar Istanbul, of de romantische toer opgaan in Venetië of Wenen, of misschien is het groene Scandinavië, Porto of St Petersburg misschien wel een bezoek waard?

Service en punctualiteit

Op alle vluchten biedt SN Brussels Airlines business en economy class aan en passagiers kunnen mijlen sparen of uitgeven dankzij het unieke getrouwheidsprogramma `Privilege'.

De passagiers van SN kunnen genieten van een stipte service. Volgens de officiële, gecontroleerde statistieken van de Association of European Airlines (www.aea.be) was SN Brussels Airlines vorig jaar de tweede meest stipte full service luchtvaartmaatschappij in Europa. SN Brussels Airlines vliegt uitsluitend naar luchthavens die dichtbij de steden gelegen zijn. Bovendien gaan achter de tarieven die SN Brussels publiceert geen verborgen kosten schuil.


* * *

Over SN Brussels Airlines:

SN Brussels Airlines is de nieuwe Belgische full-service luchtvaartmaatschappij met zetel in Brussel die voor haar klanten de poort opent naar Europa, Afrika en de Verenigde Staten. De maatschappij, die meer dan 1.950 medewerkers telt, staat borg voor meer dan 285 stipte vluchten per dag naar 54 Europese en 14 Afrikaanse steden, alsook voor 1 dagelijkse vlucht tussen Brussel en Chicago en 22 daarop aansluitende bestemmingen in de Verenigde Staten. Vanaf mei wordt ook dagelijks een vlucht Brussel - New York aangeboden. De moderne vloot van SN Brussels Airlines bestaat uit 38 vliegtuigen die in een business en economy class zijn uitgerust. SN Brussels Airlines heeft samenwerkingsakkoorden met gereputeerde partners. Sinds 14 december verbindt SN Brussels Airlines ook dagelijks de luchthaven van Zaventem en Parijs Noord met de hogesnelheidstrein Thalys.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij:

Geert Sciot, Vice-President Communication

Cédric Leurquin, Manager External Communication

Tel.: +32 (0)2 723 84 00 - Fax : +32 (0)2 723 84 09 - GSM : +32 477 77 49 11 +32 475 42 55 07

Email: gsciot@brusselsairlines.com - cleurquin@brusselsairlines.com Of surf naar : www.flySN.com