Politie Zaanstreek-waterland


12:15 24-FEB-04
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, A8

Politie zoekt getuigen van verkeersongeval

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op de A8 ter hoogte van de oprit vanaf de omgelegde Guisweg voor verkeer uit Zaandijk en Westerkoog. Een 39-jarige automobiliste uit Assendelft reed in haar rode Suzuki Alto over de A8 in de richting van Zaandam. Zij reed op de linkerrijstrook omdat de rechterrijstrook was afgezet wegens werkzaamheden. Bij de oprit voegde zich een donkere bestauto van het merk Volkswagen of Mercedes in op zodanig manier dat de vrouw daarbij werd gesneden. Zij moest daardoor naar links uitwijken en kwam tegen de vangrail terecht. Haar voertuig werd daardoor zodanig beschadigd, dat deze total loss is verklaard. De bestuurder van de bestelbus is doorgereden, maar heeft mogelijks niets van de aanrijding gemerkt. Getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam Westerkoog via 0900-8844

16:15 25-FEB-04
LOC: EDAM, BIERKADE

Dronken automobilist ramt brugleuning en rijdt door

Een 29-jarige automobilist uit Hoorn werd door de politie aangehouden, nadat hij was doorgereden na een aanrijding met een brugleuning. Getuigen noteerden het kenteken van de auto en gaven een signalement van de bestuurder. Beiden werden daarop door de politie in de omgeving aangetroffen. De man had gedronken en blies op het bureau 750 ug/l, bijna drie en een half maal zoveel als is toegestaan. Het rijbewijs van de man was reeds in 2000 ongeldig verklaard. Zijn auto was niet verzekerd en de APK keuring was verlopen. De auto werd in beslaggenomen. Door de aanrijding was één van de steunen van de brugleuning bij de grond afgebroken.

01:27 26-FEB-04
LOC: WIJDEWORMER, A7

Alcomobilist rijdt van vangrail naar vangrail

Een 34-jarige automobilist uit Amsterdam raakte in een bocht in een slip, botste tegen de linkervangrail, kaatste terug naar de rechtervangrail, om tenslotte weer tot stilstand te komen tegen de linkervangrail. De gewaarschuwde politie rook alcohol en liet de man blazen. De uitslag, 730 ug/l, betekende dat de man zijn rijbewijs moest inleveren. Zijn auto werd zwaar beschadigd.

07:58 26-FEB-04
LOC: ZAANDAM, OOSTZIJDE

Laptop weg na ingooien van ruit

Een onbekende inbreker gooide een bloempot door de ruit van een woning, klom naar binnen en nam uit de woonkamer een laptop en een damestas weg. Daarna verliet hij de woning weer via de ingegooide ruit. De bewoners waren al wakker, maar nog boven in de woning. Toen zij door het lawaai beneden kwamen was de man al weer verdwenen. Getuigen hebben de man zien wegfietsen op de Bernhardbrug. Het betrof een blanke man tussen de 20 en 27 jaar en ongeveer 1.95 m lang. Hij had kort zwart stekeltjes haar, droeg een donker gekleurde jas met daaronder een zwarte trui met col.

08:06 26-FEB-04
LOC: ZAANDAM, VRIESCHGROENSTRAAT

Inbrekers richtten vernielingen aan

Bij een bowlingcentrum hebben inbrekers in de afgelopen nacht forse vernielingen aangericht. Men heeft kennelijk eerst geprobeerd via de hoofdingang binnen te komen. De ruiten van de deuren waren gebarsten. Later is men kennelijk via het trappenhuis op het dak geklommen en heeft men met een putdeksel een ruit ingegooid, waardoor men naar binnen is gegaan. In het pand werden een sigarettenautomaat, het kasregister en speelautomaten vernield. Daar zat echter geen geld in en mogelijk heeft men uit frustratie daarna vernielingen aangericht van drankflessen, kandelaars en lampen. Er werd niets gestolen.

09:08 26-FEB-04
LOC: WORMERVEER, VRIJHEIDWEG

Uitslaande brand vernielt loods

Een uitslaande brand heeft een loods goeddeels vernield. De brand is vermoedelijk in de meterkast ontstaan, mogelijk als gevolg van kortsluiting. Het pand werd gehuurd door een bedrijf dat zich bezig houdt met het vervaardigen van speciale meubelen en interieurbouw. Om de brand goed te kunnen bestrijden moest de brandweer twee aangrenzende loodsen openbreken om bij het vuur te kunnen komen. Omstreeks 10.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen heeft nog tot het eind van de ochtend geduurd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Omtrent de ontstane schade is nog niets bekend.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-260204


25-FEB-04
WORMERVEER, KERKSTRAAT
WESTZAAN, KERKBUURT

Gordelcontrole

Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden woensdag op de Kerkstraat in Wormerveer en in de Kerkbuurt in Westzaan een gordelcontrole. In totaal werden 22 bestuurders en passagiers bekeurd. In Westzaan werd ook een automobilist die telefoneerde tijdens het rijden staande gehouden.

19:00-21:00 25-FEB-04
ZAANDAM, VINCENT VAN GOGHWEG
Alcoholcontrole (1)
Vier medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden woensdagavond een alcoholcontrole op de Vincent van Goghweg in Zaandam. In totaal werd bij 116 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van allen had (teveel) gedronken. Tijdens de alcoholcontrole werd ook op snelheid gecontroleerd. Acht procent van de voertuigen reed te hard en zullen binnenkort een boete ontvangen. De hoogste snelheid bedroeg 78 km per uur.

20:30-21:30 25-FEB-04
VOLENDAM, DIJKGRAAF POSCHLAAN
Alcoholcontrole (2)
Op de Dijkgraaf Poschlaan in Volendam werd woensdagavond een alcoholcontrole gehouden. In een uur tijd werden 38 bestuurders gecontroleerd. Alle bestuurders konden weer snel hun weg vervolgen.

10:45-11:30/ 14:00-16:00 25-FEB-04
PURMEREND, EDISONWEG

Gordelcontrole (2)

Op de Edisonweg in Purmerend werd woensdag op snelheid en op het dragen van de gordel gecontroleerd. In totaal 21 bestuurders en passagiers ontvingen een boete. Het merendeel van de overtredingen bedroeg het niet dragen van de gordel. Vier bestuurders werden aan de kant gezet omdat zij telefoneerden tijdens het rijden, één bestuurder werd bekeurd omdat de kentekenplaat niet goed leesbaar was en ten slotte werd ook één hardrijder bekeurd.


07:45-09:35 25-FEB-04
WIJDEWORMER, PROVINCIALEWEG

Nauwelijks hardrijders

Op de Provincialeweg in Wijdewormer (80 km per uur) werd woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Slechts enkele automobilisten reden te hard. Het overtredingspercentage was zelfs minder dan één procent.

EINDE

---- --