Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Bewonersoverleg ventweg Noordzijde

De ventweg van Noordzijde tegenover de jachthaven aan de Sloterplas verkeert in slechte staat van onderhoud. Bovendien wil het stadsdeel het gebied verkeersveiliger maken. Dat zijn de redenen om de ventweg grondig op te knappen. Het werk blijft beperkt tot de ventweg en de kruising van Noordzijde met de Burgemeester Rendorpstraat.

Huidige situatie
De straat heeft een breedte van 4,5 meter met zijwegen naar de hoven en in/uitritten naar de hoofdweg van de Noordzijde. De ventweg verkeert in slechte staat van onderhoud. De straat is eigenlijk te smal voor zwaar vrachtverkeer als dat moet uitwijken voor tegenliggers en geparkeerde auto's. De plantsoenen hebben hieronder te lijden.

Wat gaat er gebeuren?
Het stadsdeel heeft een inrichtingsvoorstel gemaakt, waarbij de ventweg wordt verbreed van 4,5 naar 5,5 meter. Dat gaat wel ten koste van de aangrenzende plantsoenen. Bij de berm naar de plantsoenen komen hoge trottoirbanden om half parkeren in het plantsoen onmogelijk te maken. Verder blijft de opzet van de straat dezelfde.

30 km zone
De straat gaat deel uitmaken van een 30 km zone gebied. Om die reden komen er verhoogde kruisingsvlakken bij de in- en uitritten naar de hoofdweg Noordzijde en halverwege de ventweg. Ook de hoofdweg Noordzijde maakt deel uit van de 30 km zone en krijgt bij de Burgemeester Rendorpstraat een uitritconstructie. Zie verder de ontwerpschets in de bijlage onderaan deze pagina.

Inloopoverleg
Bewoners en andere geïnteresseerden kunnen zich persoonlijk op de hoogte stellen van de plannen en daarop reageren. Het overleg vindt plaats op woensdag 10 maart 2004 tussen 17.00 en 19.00 uur. Plaats: ontvangstkamer in de hal van het Tuinstadhuis, Plein '40-'45 nr. 1. U kunt tijdens het overleg nadere toelichting krijgen op het voorgestelde ontwerp en uw wensen over de inrichting en de uitvoering bespreken met de betrokken projectleider van Stadsdeelwerken. Zie de bijlage voor een schets van de nieuwe inrichting.

Op een andere wijze reageren?
Dat kan ook. In alle gevallen reageert u vóór 10 maart 2004 bij Boy Busing, Projectbureau Stadsdeelwerken:

- telefonisch via nummer 020 - 889 8773,

- schriftelijk aan stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, t.a.v. dhr. B. Busing, Plein '40-'45 nr. 1, 1064 SW Amsterdam, of
- per e-mail via onderstaande contactpersoon.

Uitvoering
De uitvoering van het groot onderhoud staat gepland voor mei 2004 en zal naar verwachting zo'n twee maanden in beslag nemen. Voor de uitvoering van start gaat, krijgen bewoners daarover bericht.

foto boven: De ventweg langs de Noordzijde met rechts de bebouwing van het Frans Naerebouthof, Dorus Rijkershof en Jan Cupidohof en links de jachthaven aan de Sloterplas.
foto onder: Deze kruising van de Noordzijde naar de Burgemeester Rendorpstraat krijgt een inritconstructie in verband met de aanleg van een 30 km zone.

Contact:
Boy Busing
Bijlage(n):
Schetsontwerp ventweg Noordzijde