Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 26 februari 2004

COELO herziet onderzoeksrapport: Kampen behoort tot goedkoopste gemeenten

Onlangs heeft in het Nieuw Kamper Dagblad (de Stentor) een artikel gestaan over de uitkomsten van het onderzoek dat het COELO heeft gedaan naar de lastendruk in de gemeente Kampen. Dit onderzoek vond plaats in opdracht van de gemeenteraad.

In het artikel stond dat de gemeente Kampen bij de 25% duurste gemeenten zou behoren. Op verzoek van de gemeente Kampen heeft het COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) nog eens kritisch naar het uitgebrachte rapport gekeken. Aanleiding hiervoor was de onlangs verschenen Belastinguitgave 2004 van de provincie Overijssel waaruit bleek dat Kampen bij de goedkopere gemeenten behoort.

Het COELO heeft de gemeente Kampen deze week meegedeeld, dat door een rekenfout de woonlasten in Kampen ten onrechte veel te hoog werden. Het COELO heeft inmiddels een herzien onderzoeksrapport opgesteld waaruit blijkt dat Kampen bij de 25% goedkoopste gemeenten behoort. Het herziene rapport is geagendeerd voor de vergadering van de commissie Bestuur en Middelen van 11 maart a.s.

Meer informatie kunt u krijgen bij de griffie van Kampen, tel. 038 3392658.