Ingezonden persbericht


BURGERS APELDOORN IMPLEMENTEERT SAP MET PRODIN-P5 VAN INTER ACCESS

Kant-en-klare template voor klantordergestuurde industrie vereenvoudigt en versnelt SAP-ERP-implementaties voor MKB

Hilversum, 26 februari 2004 - Burgers Apeldoorn, bedrukker van verpakkingsmateriaal, heeft een SAP-ERP-systeem geïmplementeerd op basis van de kant-en-klare template Prodin-P5 van Inter Access. Prodin-P5 is een volledig ingerichte SAP-omgeving die is afgestemd op de eisen en wensen van de klantordergestuurde industrie. De combinatie van SAP, Prodin-P5 en een configuratieoplossing voor de verpakkingsindustrie biedt bedrijven in het middensegment de voordelen van een geïntegreerd ERP-systeem tegen een aantrekkelijk prijsniveau. Door de samenwerking met Inter Access kon de nieuwe ERP-omgeving volgens planning en binnen budget ingericht en geïmplementeerd worden.

Burgers Apeldoorn zocht vervanging voor het 15 jaar oude automatiseringspakket binnen de onderneming. De verschillende subsystemen boden te weinig flexibiliteit op het gebied van management- en sturingsinformatie. Bovendien was er geen integratie mogelijk van de diverse deelprocessen binnen de organisatie. Een dergelijk totaalbeeld is zeker nodig bij een organisatie als Burgers, die een grote variatie aan verpakkingsmaterialen bedrukt en nabewerkt op basis van klantspecifieke eisen. Bovendien werkt het bedrijf niet alleen op basis van engineer-to-order en make-to-order, maar ook op basis van make-to-stock. Voor optimale afstemming moeten daartoe ook de expeditie- en opslagactiviteiten maximaal inzichtelijk zijn. Naast de functionele eisen wilde de organisatie alleen werken met een leverancier die ook in de toekomst continuïteit kan waarborgen, zowel op het vlak van onderhoud als op het gebied van R&D. Een professionele ondersteuning bij de implementatie en het beheer was eveneens een eis.

Inter Access biedt bedrijven met de praktische ERP-oplossing Prodin-P5 een basisinrichting voor SAP R/3. De inrichting kan eenvoudig aangepast worden aan de eisen en wensen van de klant. Daarmee wordt de implementatietijd verkort, omdat alle aandacht besteed wordt aan de bedrijfsspecifieke invulling van relevante processen. Deze aanpak garandeert een kortere doorlooptijd en bespaart aanzienlijk op de implementatiekosten.

Han Beckmann, directeur van Burgers Apeldoorn: "De keuze voor SAP binnen een middelgrote organisatie ligt op het eerste oog niet voor de hand. Maar gezien onze complexe productieprocessen waarin maatwerk en herhalingsopdrachten elkaar regelmatig afwisselen, hebben we de kracht van SAP qua functionaliteit beslist nodig. De eis om te werken volgens de ISO 9000-standaard maakt bovendien dat er steeds meer gemeten moet worden, en ook daarvoor is een krachtig automatiseringssysteem onontbeerlijk. Met Prodin-P5 van Inter Access kunnen we onze productieprocessen verder integreren en de time-to-market van de verpakkingsproducten voor onze klanten verder verkorten. Bovendien beschikken we voortdurend over een compleet overzicht van alle processen binnen onze onderneming."

"De grafische industrie heeft een enorme potentie", zegt Hans van Dijk van Inter Access. "Tijdens de implementatie van SAP en Prodin-P5 bij Burgers hebben we veel kennis en expertise opgedaan in de packaging-branche. Binnen Inter Access is het Prodin Solution Center al sinds 1980 gespecialiseerd in ERP voor het MKB. Onze Prodin-oplossing is specifiek ontworpen voor de discrete productie-industrie, met een focus op klantordergestuurde bedrijven. Met onze branchespecifieke kennis en SAP-expertise binnen de klantordergestuurde industrie bieden we een krachtige oplossing voor grafische bedrijven."

Over Burgers Apeldoorn
Verpakkingsindustrie H.D. Burgers B.V. (Burgers Apeldoorn) bestaat al 107 jaar en behoort tot de top van de Nederlandse verpakkingsdrukkers. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in flexorotatiedruk (tot en met acht kleuren) voor vier hoofdsegmenten: (gelamineerde) folieverpakkingen voor de voedingsmiddelenindustrie, kunststof draagtassen voor warenhuizen en de detailhandel, cadeaupapier volgens eigen ontwerp en op basis van klantspecifieke eisen, papieren zakken voor slijters, boekhandels en voedingsmiddelenbedrijven. Tijdens zijn bestaan heeft Burgers Apeldoorn diverse moderniserings- en automatiseringsslagen gemaakt. Burgers wil tevreden klanten en daarvoor is de optimalisering van de afstemming tussen verkoop, productie en logistieke en administratieve processen noodzakelijk. Naast geavanceerde productiemachines beschikt het bedrijf over sterke ondersteunende afdelingen, waaronder een moderne pre-pressafdeling. Burgers Apeldoorn heeft 90 medewerkers in dienst.

Ingezonden persbericht