Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 22: SLUITING LOKET (26-02-2004)

Gemeente protesteert tegen sluiting loket en wachtruimte

De gemeente Veenendaal vindt het onacceptabel dat de NS het loket en de wachtruimte op station Veenendaal Centrum willen sluiten. Afgelopen week heeft het college van B en W de NS middels een brief laten weten de voorgenomen sluiting van het loket een aanslag op de klantvriendelijkheid te vinden. Ook wijst zij er in de brief op dat sluiting van de wachtruimte leidt tot een algemeen gevoel van onveiligheid onder de reizigers.

Een ander argument tegen de sluiting van het loket en de wachtruimte is volgens de gemeente dat het gebruik van het openbaar vervoer hierdoor negatief beïnvloed wordt. Dit terwijl de gemeente altijd haar uiterste beste heeft gedaan het gebruik van openbaar vervoer te stimuleren. Zo heeft zij in overleg met Rail Infrabeheer enige jaren geleden een gratis bewaakte fietsenstalling nabij het station gerealiseerd.

Gesprek
Eind januari vond al een gesprek plaats tussen de gemeente, NS en politie rond de sluiting van de wachtruimte van station Veenendaal West. Politie en NS gaven toen aan de mogelijkheden voor het opnieuw openstellen van de wachtruimte van station West te willen onderzoeken. Het voornemen van de NS om het loket van station Veenendaal Centrum te sluiten, was voor de gemeente aanleiding wederom contact te zoeken. In de brief vraagt de gemeente de NS niet over te gaan tot sluiting van het loket en de wachtruimte van station Veenendaal Centrum en nodigt zij de NS uit voor een nader overleg om te komen tot mogelijke alternatieven.