KPMG


KPMG'er Wempe gaat Kenniscentrum MVO opzetten

26 februari 2004

Dr Johan Wempe gaat op verzoek van staatssecretaris Van Gennip het nieuwe Kenniscentrum Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen opzetten.

Het kenniscentrum is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en wordt een zelfstandig opererende organisatie die bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden bij elkaar gaat brengen om maatschappelijk verantwoord ondernemen te stimuleren en te ondersteunen. Wempe is nu nog partner bij KPMG Sustainability, dat organisaties adviseert op het terrein van duurzame ontwikkeling. Bij KPMG stond hij aan de basis van de advisering over en doorlichting van bedrijven op het gebied van integriteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Inmiddels zijn bij KPMG wereldwijd zn 350 professionals in 30 landen actief op het terrein van duurzaamheid. Wempe zal zijn functie als hoogleraar bedrijfsethiek en duurzaam ondernemen aan de Erasmus Universiteit combineren met het directeurschap van het Kenniscentrum MVO.

Ben van der Veer, bestuursvoorzitter van KPMG, betreurt het vertrek van Wempe, maar is ook ingenomen met zijn benoeming en het besluit van de overheid om een aparte organisatie in te richten. Van der Veer: In onze praktijk zien wij een toenemende behoefte bij ondernemingen naar transparantie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De maatschappij inzicht geven in wat je als onderneming doet en daarvan verantwoording afleggen wordt in toenemende mate belangrijk. Het doet mij deugd dat MVO ook door de overheid als een serieus vraagstuk wordt gezien. Bovendien is het een bewijs van het feit dat KPMG destijds de goede weg is ingeslagen door reeds in een vroeg stadium bedrijven op dit terrein te adviseren.

Voor nadere informatie: Andy Bellm, telefoon (020) 656 7039