2e persbericht van donderdag 26 februari 2004

Eindhoven 26-02-2004 - Berichten uit de regio

Zuidoost-Brabant: Dure carnaval voor 20 bestuurders

Twintig bestuurders zijn tijdens de Carnavalsdagen door het Verkeershandhavingsteam (VHT) Politie Brabant Zuid-Oost geverbaliseerd voor het rijden onder invloed. Van een bromfietser werd het autorijbewijs ingevorderd omdat hij boven de wettelijke norm van 570 ugl (1,30 promille) uitkwam. De geldboetes voor genoemde misdrijven variëren tussen de 190 en vijfhonderd euro.

De alcoholcontroles vonden plaats op een vijftiental locaties in de directe omgeving van onder andere Eindhoven, Best, Oirschot en Veldhoven. In totaal ondergingen ruim 3.100 bestuurders een blaastest. Veel autobestuurders die na het blazen mochten doorrijden ontvingen een Bob-fluitje. Hiermee werd het carnavalsmotto "Fluitend naar huis met Bob" uitgedragen.

Bron:

Rick Ebli

Verkeershandhavingsteam

Contact: 06-270 41 333

Eindhoven: Hennepknipperij ontdekt na brand

In een bovenwoning aan de Leenderweg is donderdag rond 11.45 uur een hennepknipperij ontdekt. Dat gebeurde nadat er brand was uitgebroken op de zolder van het naastgelegen pand. Deze zolder brandde uit en er was veel schade. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting. De brandweer zag rook onder het dak van het buurpand uitkomen en ging daar kijken. Daar vonden ze een hoeveelheid henneptoppen. De henneptoppen, ongeveer 35 kilogram, zijn in beslaggenomen. De huurder van de bovenwoning, een 30-jarige Eindhovenaar is aangehouden. Hij wordt gehoord.

Eindhoven: Verdachte in gestolen auto aangehouden

Op de Pieter Lastmanstraat is donderdag rond 12.30 uur een 31-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de man in een gestolen auto rijden. Het voertuig werd in de nacht van woensdag op donderdag gestolen vanaf het Hemelrijken. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Veldhoven: Hennepkwekerij opgerold

In een woning aan de Binnenhei is donderdag om 8.30 uur een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij met 450 planten was op de zolderverdieping. De planten en apparatuur zijn in beslaggenomen. De bewoner, een 25-jarige man, is aangehouden. Hij kon na verhoor op het bureau weer naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.