Gemeente Woerden

Inspraak tijdelijke verplaatsing kermis

In de stad Woerden wordt tweemaal per jaar op de Nieuwe Markt (en in 2003 op het Kerkplein) kermis gehouden, te weten op en rond Koninginnedag en tijdens de Najaarsmarkt. De duur van de kermis is steeds ongeveer 5 dagen (inclusief opbouwen en afbreken).

Wagenstraat meest geschikte locatie
Tijdens de komende bouw van het project Hoochwoert (Kerkplein en omgeving) moet er tijdelijk een andere locatie worden gezocht voor de kermis. In de afgelopen periode heeft de gemeente diverse alternatieve locaties voor de kermis onderzocht, vanuit verschillende criteria (in het centrum, in de loop van het publiek etc.). Als meest geschikte tijdelijke locatie kwam het parkeerterrein van de Wagenstraat naar voren. Het terrein biedt voldoende plaatst aan de kermis. Wel moeten er twee bomen en een lichtmast worden verwijderd. De kapaanvraag hiervoor wordt binnenkort gepubliceerd.

De locatie Wagenstraat is nodig vanaf april 2004 tot zeker september 2006 (met een uitloop tot april 2007). Bedoeling is dat de kermis na oplevering van Hoochwoert terugkeert naar het nieuwe Kerkplein. Voordat burgemeester en wethouders een besluit nemen over de tijdelijke verplaatsing van de kermis naar de Wagenstraat wordt eerst een openbare voorbereidingsprocedure gevolgd (zie voor de officiële aankondiging onder burgemeester en wethouders maken bekend). Dit betekent dat u in de periode vanaf 27 februari tot en met 26 maart kunt inspreken op de voorgenomen verplaatsing.

Voorstel ter inzage
Het advies voor de verplaatsing van de kermis naar de Wagenstraat, met daarin alle afwegingen, kunt u vanaf 27 februari tot en met 26 maart a.s. inzien in het Infocentrum Binnenstad aan de Hoge Woerd 34 (open op woensdagen van 9.30 tot 12.30 uur) en in de koepel van het stadhuis tijdens openingstijden.

Hoe kunt u inspreken?
Tot 26 maart a.s. kunt u uw schriftelijke zienswijze sturen aan het College van burgemeester en wethouders, t.a.v. Afdeling Bestuursondersteuning, postbus 45, 3440 AA Woerden (o.v.v. verplaatsing kermis). Alle inspraakreacties worden betrokken bij de besluitvorming. Bedoeling is dat burgemeester en wethouders in april een besluit nemen over de tijdelijke verplaatsing van de kermis. Heeft u vragen over de verplaatsing van de kermis of over de procedure, dan kunt u contact opnemen met Thea van Miltenburg van de Afdeling Bestuursondersteuning, telefoon 428 652.