Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
##################

RONDLEIDING STATIONSEILAND BINNENSTEBUITEN

Stationsplein 7 organiseert extra activiteiten in maart

Amsterdam, 26 februari 2004. In de maand maart organiseert Stationsplein 7, Informatiecentrum Noord/Zuidlijn en Stationseiland, op alle vrijdagen van 14.00 ­ 16.00 uur gratis rondleidingen. Aan de hand van een lezing en een buitenwandeling vertellen de voorlichters van het informatiecentrum over alle werkzaamheden op het Stationseiland. Iedereen die meer wil weten over wat zich achter de bouwhekken bij Amsterdam Centraal afspeelt kan zich in het informatiecentrum opgeven voor deze rondleidingen.

Programma "Stationseiland binnenstebuiten"
De rondleiding start met een inleiding in het informatiecentrum waarbij aan de hand van maquettes een beeld gegeven wordt van de verschillende projecten die uitgevoerd worden rond Amsterdam Centraal Station. Hierna volgt een lezing met beelden van de werkzaamheden binnen de hekken van de bouwterreinen. Aan de orde komen de werkzaamheden aan de Noord/Zuidlijn, de IJzijde van het Stationseiland, de verlenging van perrons 10 t/m 15a en het werk aan de IJtram. Na de lezing start een buitenwandeling langs een aantal bouwterreinen bij het station. Omdat de deelnemers geen bouwterreinen betreden is speciale kleding niet vereist. Er kunnen maximaal 25 personen per rondleiding deelnemen.

Informatiecentrum
Aan de hand van een interessante tentoonstelling bestaande uit vele maquettes, foto's, films, archeologische vondsten en een techniekwand reist de bezoeker als het ware door de bouwprojecten heen. Alle vragen over de aanleg van de Noord/Zuidlijn en alle bouwwerkzaamheden op het Stationseiland Amsterdam Centraal worden onderweg beantwoord.

Openingstijden
dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 17.00 uur
zondag 11.00 tot 16.00 uur
zaterdag/maandag gesloten

Toegang gratis

Adres informatiecentrum: Stationsplein 7, t.o. Stadsbussen Telefoon: 020-3445070
E-mail: stationseiland@pmb.vl
WWW: www.stationseiland.amsterdam.nl
www.noordzuidlijn.amsterdam.nl


---