26/2 Den Bosch

> 's-Hertogenbosch 26-02-2004

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR BRANDSTICHTING, s-Hertogenbosch

De politie heeft woensdagmiddag een 16-jarige Bosschenaar aangehouden op Oosterplasweg in zijn woonplaats. De jongen wordt er van verdacht riet bij de Oosterplas in brand te hebben gestoken. De politie kreeg een melding dat er riet in de brand stond. Ze doofden het vuur en toen ze weggereden zagen ze de verdachte lopen. Bij het zien van de politie koos die het hazenpad, maar hij kon even verderop aangehouden worden. Hij is na verhoor huiswaarts gestuurd en wordt voor de strafafhandeling doorverwezen naar Buro HALT.

WINKELDIEFJE AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

Een 16-jarig winkeldiefje uit Hedel is woensdagmiddag aangehouden op de Markt in s-Hertogenbosch. Hij had twee T-shirts uit een winkel weggenomen zonder te betalen. Medewerkers van de winkel konden hem aanhouden en overdragen aan de politie. Hij wordt doorverwezen naar Buro HALT voor de strafafhandeling.

MAN GEWOND, s-Hertogenbosch

Een 29-jarige inwoner van Rosmalen is woensdagnacht gewond geraakt op de Graafseweg in s-Hertogenbosch. Hij is vermoedelijk met zijn bromfiets tegen een vluchtheuvel gereden en ten val gekomen. Hij is met een hoofdwond door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

INBREKER AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

De politie heeft donderdagochtend bij winkel aan de Pettelaarseweg in s-Hertogenbosch een 33-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van inbraak in de winkel. De politie kreeg een melding van inbraak. Ter plaatse bleek de ruit van de winkel vernield te zijn. De verdachte werd ter plaatse aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN, s-Hertogenbosch

Een 12-jarige Bosschenaar heeft aangifte gedaan van poging mishandeling/poging doodslag. De jongen had donderdag 19 februari na een partijtje voetbal ruzie gekregen met een groepje jongeren. Over en weer werd wat gescholden. Op de Vijfde Slagen in s-Hertogenbosch kwam de moeder van één van de jongeren zich er mee bemoeien. Zij stapte in haar auto en reed vervolgens de 12-jarige jongen die op de fiets was, achterna met piepende banden. Ze reed vervolgens tegen de fiets van de Bosschenaar aan. Het slachtoffer kon nog net voorkomen dat hij viel. De politie is opzoek naar getuigen van dit voorval en verzoekt hen contact op te nemen met Politie s-Hertogenbosch, team Noord West via 0900-8844.