BLUE SKY GROUP

Blue Sky Group krijgt AFM-vergunning vermogensbeheer

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Blue Sky Group een vergunning verleend voor het uitvoeren van vermogensbeheeractiviteiten volgens de Wet Toezicht Effectenverkeer. Deze vergunning is noodzakelijk geworden omdat Blue Sky Group vermogensbeheeractiviteiten aanbiedt aan pensioenfondsen die niet verbonden zijn met de KLM of de KLM-groep.

Blue Sky Group adviseert en ondersteunt pensioenfondsen op het gebied van Pensioenadministratie en -advies, Vermogensbeheer en Bestuursondersteuning. In het verleden gebeurde dit alleen voor pensioenfondsen van de KLM en de KLM-groep.
Vermogensbeheeractiviteiten konden tot nu toe zonder vergunning worden aangeboden omdat Blue Sky Group voortkomt uit de KLM en er daardoor een nauwe relatie is. Zo zijn de KLM Pensioenfondsen ook aandeelhouder. Om vermogensbeheeractiviteiten aan te kunnen bieden voor andere pensioenfondsen is een AFM-vergunning nodig.

De vergunning is verleend omdat is voldaan aan eisen op het gebied van onder andere soliditeit, integriteit en interne beheersing. Als een van de voorwaarden geldt dat de uitvoerder van de vermogensactiviteiten twee beleidsbepalers heeft. In dat kader is mevrouw Orpa Bisschop benoemd tot directeur van Blue Sky Group. Zij zal deze functie uitvoeren naast haar huidige functie van Hoofd Control & Informatiemanagement. Han Thoman blijft algemeen directeur.

De vergunning en de vermelding in het register van de AFM onderstrepen de positie en status van Blue Sky Group als onafhankelijke betrouwbare marktpartij. De organisatie verzorgt de uitvoering van de pensioenregelingen voor zes pensioenfondsen, onder andere voor de KLM Pensioenfondsen. Het aantal verzekerden bedraagt ruim 45.000 en het belegd vermogen ruim 8 miljard euro.

Meer informatie
Anja Brands, communicatieadviseur (020) 426 62 26

26 feb 04 17:06