SKYRADIO

Uitspraak kortgeding VCR inzake Colorful Radio

De voorzieningenrechter in de Rechtbank Amsterdam heeft vandaag het verzoek van de Nederlandse Vereniging van Commerciële Radio (VCR) en haar leden om de NOS en NPS te verbieden het radiostation Colorful Radio over te nemen en voort te zetten afgewezen.

Inhoudelijk onderschrijft de rechter de bezwaren van de VCR en overweegt dat 'men zich met de VCR kan afvragen of het tot de taak van de publieke omroep behoort om een niet-levensvatbare omroep, die voor de ether te licht is bevonden, met publieke middelen voort te zetten en of de neventaak is bedoeld om op een zesde net de hoofdtaken uit te voeren waarvoor vanwege de huidige programmering op de bestaande vijf netten geen ruimte is.' Ook heeft de Rechtbank twijfels over de vraag of Colorful Radio uit de eindregie van de publieke omroepen wel een 'minderhedenzender' wordt, zoals zij pretenderen. 'Over deze mogelijke ongerijmdheden zal het Commissariaat voor de Media zich echter moeten buigen', aldus de rechter.

De VCR gaat ervan uit dat het Commissariaat nu snel een einde zal maken aan de oneerlijke concurrentie op de radiomarkt. Zij overlegt nog met haar advocaat of hoger beroep tegen de uitspraak van de Rechtbank nodig is.