Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, donderdag 26 februari 2004[pic]donderdag 26 februari
      2004                                                           
                                                                     
Van    Monique Linthorst Homan- Buunk, GSM-nummer 06.22930037 /      
      afdeling Communicatie                                          

Regionaal Persbericht


Verkeersbeeld

De winterse weersomstandigheden van vandaag hebben geleid tot meer aanrijdingen dan gebruikelijk. Met name op de snelwegen A15 en A73 deden zich meerdere aanrijdingen voor. Hierbij was voornamelijk sprake van materiële schade en hebben zich, voor zover bekend, geen letselongevallen voorgedaan.

District Stad Nijmegen
Openlijke geweldpleging

Een 41-jarige man uit Sint Hubert is woensdagavond omstreeks 22:00 uur ernstig mishandeld in de Van Diemerbroeckstraat. De man zat in zijn geparkeerde auto te bellen, toen er twee mannen op het autoraampje klopten. De man stapte uit de auto en werd vervolgens in elkaar geschopt en geslagen. Vervolgens hebben de twee belagers de man zijn portemonnee, zijn mobiele telefoon en zijn horloge afhandig gemaakt en hebben de man wederom geslagen. De 41-jarige kon nog naar het politiebureau rijden, maar tijdens het doen van aangifte werd de man onwel. Hij is door een ambulance opgehaald en vervoerd naar het Radboud Ziekenhuis. Tijdens de mishandeling heeft de man gezien dat er twee mensen op een afstand langs liepen. Hij dacht dat ze hem kwamen helpen, maar ze liepen door in de richting van de Graafseweg. De politie zoekt deze mensen en eventuele andere getuigen. Zij kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.


Man aangehouden voor telefonisch belagen van vrouwen

Op 14 februari heeft de politie een 42-jarige Wijchenaar aangehouden die ervan wordt verdacht tussen januari 2001 en december 2003 meerdere vrouwen telefonisch belaagd te hebben, vaak meerdere keren op een dag. Hierop startte de politie een onderzoek, dat uiteindelijk leidde tot de aanhouding van de 42-jarige.
In totaal hebben dertien vrouwen aangifte gedaan. De vrouwen zijn allen oude bekenden van de verdachte. Inmiddels heeft de man alle zaken bekend.


Beroofd van bromfiets

Donderdag 12 februari tussen 11.55 uur en 12.05 uur parkeerde een 57-jarige Nijmeegse haar rode TOMOS-bromfiets met verzekeringsplaatje XSB-513 voor een winkel in de Groenestraat. Toen zij even later terug kwam haalde zij het slot van haar bromfiets en kreeg daarbij een hevige klap tegen haar schouder. De man die dat had gedaan rende weg, de Dobbelmannweg in. Een tweede man pakte haar bromfiets en reed erop weg. De vrouw rende nog achter de dief aan, maar het lukte haar niet om deze te achterhalen. Een mevrouw met een kind in een donkergrijze auto reed achter de dieven aan, maar hoe dat afgelopen is, wist de 57-jarige Nijmeegse niet te vertellen. Aan de voorzijde van de bromfiets zit een bruin-rieten mandje en aan de achterzijde een zwarte koffer.
De politie beschikt over het signalement van de mannen en is op zoek naar de vrouw die de dieven in haar auto achterna reed en andere getuigen, de geroofde bromfiets en de dieven.


Het gaat om twee blanke mannen van ongeveer 1.70 m, met een normaal postuur, tussen de 20 en 25 jaar, en droegen beiden een spijkerbroek.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Myranda Theunissen 06 22930991


District Tweestromenland
Millingen aan de Rijn- Aanhouding rijden onder invloed

Een 59-jarige man uit Millingen aan de Rijn is aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd aan gehouden op de Heerbaan. Bij de ademanalyse bleek de man 435 ug/l te blazen. Hij heeft een rijverbod van 4 uur gekregen.


District De Waarden
Geldermalsen- Verkeersongeval

Een 23-jarige fietster uit Geldermalsen is gistermiddag op een geparkeerde auto gereden in de Burgemeester Vernedelaan in Geldermalsen. Zij wilde de auto passeren, maar op dat moment kwam er een auto vanuit de tegenovergestelde richting. De auto reed sneller dan de 23-jarige had ingeschat. Daardoor moest zij uitwijken en vloog door de achterruit van de auto. Zij is opgenomen in het ziekenhuis met een hoofdwond en nekklachten.


Zuilichem-Verkeersongeval

Woensdagmiddag heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een busje. De personenauto, bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Zuilichem, reed over de Maas-Waalweg komende uit de richting van Aalst. Zij reed door nog onbekende oorzaak tegen de achterzijde van het busje, bestuurd door een 46-jarige man uit Den Haag. Hierdoor belandde de bus in de sloot. De brandweer heeft de bestuurder uit het busje moeten halen. De man is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.


Tiel- Twee aanhouding graffiti

De politie heeft woensdagavond een 19-jarige man uit Buren en een 18-jarige man uit Tiel aangehouden op verdenking van vernieling . Zij worden ervan verdacht graffiti te hebben aangebracht op verschillende plaatsen in Tiel, waaronder in de bioscoop in het Walstraatje.


Tiel-Man aangehouden in het politiebureau

Een 20-jarige man uit Tiel is aangehouden in het politiebureau in Tiel, nadat hij geen gehoor had gegeven aan bevel of vordering. De man stond stampij te maken aan de balie in het bureau. Vervolgens werd hij door een politieagent gevorderd het bureau te verlaten. Hier reageerde hij niet op en werd door de politieagent naar buiten gebracht. Echter de man kwam weer terug en werd vervolgens aangehouden. Hij is gehoord en met een boete van 100 euro weer heengezonden.


Blik op veilig

Snelheidscontrole op

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  Heyendaalsewe15:30 en    50     2400 40   69    
          g            18:15                              
Nijmegen  Berg en      10:15 en    50     759  38   75    
          Dalseweg     13:00                              
Nijmegen  Weurtseweg   14:00 en    50     1127 30   76    
                       16:15                              
Nijmegen  Industrieweg 15:25 en    50     1421 43   86    
                       18:10                              
Nijmegen  St           19:25 en    50     1303 100  75    
          Annastraat   22:10                              
Nijmegen  Hatertseweg  19:25 en    50     1100 28   91    
                       22:10                              
Nijmegen  Van          07:45 en    50     300  3    72    
          Boetbergweg  8:20                               
Malden    Rijksweg     09:30 en    50     913  30   70    
                       12:00                              

Videosurveillance

Een 33-jarige man uit Nijmegen is op de Graafseweg staande gehouden door de politie in de videosurveillance auto. De man reed met een gemiddelde snelheid van 118 km per uur, droeg geen gordel en de voorruit en zijspiegel van de auto waren kapot. Het rijbewijs is ingevorderd.

---- --


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39