Ingezonden persbericht


Persbericht

Luchtvaart-filmtheater superattractie voor themapark-bezoekers:

Nederlandse premiere van unieke helikopterfilm in Aviodrome

Lelystad, 26 februari 2004 - In het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad gaat deze week de spectaculaire film 'Straight Up' in premiere. Op één van de grootste filmdoeken van ons land, met een oppervlak van maar liefst 250 m², laat de film zien welke bijzondere taken helikopters aankunnen. Bijzondere reddingsacties, indrukwekkende militaire troepenverplaatsingen achter het front en de redding van een zeldzame zwarte neushoorn zijn maar enkele van de imposante scènes uit de film.

Met helikopters worden drugstransporten opgespoord en verijdeld; er wordt voedsel naar hongergebieden gebracht; skiërs worden uit de sneeuw van een Alpenlawine gered en we zien hoe de helikopter kan functioneren als vliegende hijskraan. Ook bijzondere soorten hefschroefvliegtuigen, zoals de 'Vliegende Banaan' en de Autogiro, waarbij de rotorbladen niet door een motor worden aangedreven, bewegen zich nu dagelijks over het maar liefst 18 meter brede filmscherm in de Aviodrome.

Sensationeel

Het grootbeeld-filmtheater in het Luchtvaart-Themapark Aviodrome is geschikt voor de vertoning van zgn. '70 mm-films'; een filmformaat dat twee maal zo groot is als bij een normale bioscoop. Het beeld kan daardoor vele malen groter worden geprojecteerd. Films die speciaal voor dit systeem worden gemaakt, zijn voor toeschouwers uiterst sensationele ervaringen. De Aviodrome laat twee versies van de film aan het publiek zien. Tot eind maart zal de Engelstalige versie van de film draaien; daarna zal de film draaien met een Nederlands gesproken tekst. De film wordt diverse malen per dag vertoond en afgewisseld met 'gewone' luchtvaartfilms.

Het grootbeeld-filmtheater is voor alle bezoekers met een entreebewijs voor het Luchtvaart-Themapark Aviodrome gratis toegankelijk. Meer informatie over de Aviodrome is te vinden op www.aviodrome.nl, of is te krijgen via telefoonnummer 0900-AVIODROME / 0900 - 284 63 76, (25 ct/min) of per email via info@aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is iedere dag geopend van 10:00-17:00 uur. In de zomermaanden juli en augustus geldt een verlengde openingstijd: van 9:00-18:00 uur.


---

Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome, Pelikaanweg 50, 8218 PG Luchthaven Lelystad. Informatie voor de pers: Peter van de Noort, 0320 289858 / p.vdnoort@aviodrome.nl

---- --