Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 21: CENTRUM-OOST (25-02-2004)

Inspraak Centrum-oost van start
Bestemmingsplan en voornemen tot verlenen van vrijstelling ter inzage

Met ingang van 26 februari 2004 biedt de gemeente Veenendaal belangstellenden de gelegenheid kennis te nemen van en schriftelijk te reageren op het Voorontwerpbestemmingsplan Centrum-oost. Het plan ligt aansluitend tot en met 25 maart ter inzage. Het voorontwerpbestemmingsplan is een juridische vertaling van het Masterplan II Centrum-oost zoals dit door de gemeenteraad op 2 juli 2003 is vastgesteld.

Naast het bestemmingsplan wil het college - met toepassing van een vrijstelling ex artikel 19, lid 1 WRO - medewerking verlenen aan de 1e en 2e fase van het plan Centrum-oost. Ook dit voornemen ligt gedurende dezelfde periode ter inzage. Belangstellenden kunnen kennis nemen van dit voornemen en schriftelijk hun reactie kenbaar maken. Deze procedure moet gevolgd worden omdat de plannen in strijd zijn met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen.

De inspraak voor beide plannen vindt plaats op basis van de gemeentelijke inspraakverordening.
Het Masterplan II is onder de verantwoordelijkheid van projectwethouder Cees Sanders in samenspraak met vertegenwoordigers van verschillende doelgroepen tot stand gekomen. In het najaar van 2001 organiseerde de gemeente zogenaamde werkateliers: discussiebijeenkomsten waarbij met verschillende vertegenwoordigers uit de Veenendaalse gemeenschap is gesproken over het centrum. Daarnaast organiseerde de gemeente stadswandelingen en openbare bijeenkomsten voor ondernemers en de bevolking. Ook daarbij is gebruik gemaakt van de verschillende reacties bij de verdere planvorming voor Centrum-oost.

Inloop
Op 8 maart organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis. Tussen 16.00 en 19.00 uur kunt u op een tijdstip dat u uitkomt binnen lopen en uitleg over het bestemmingsplan krijgen. Tevens bestaat er gelegenheid een mondelinge reacties op het plan te geven. Deze reacties zullen schriftelijk vastgelegd worden.

Het masterplan II Centrum-oost is tot stand gekomen onder leiding van architect Jos van Eldonk van het bureau Soeters Van Eldonk Ponec architecten. Op 20 augustus 2003, sloten de gemeente en partner BAM Vastgoed BV een overeenkomst voor het verwerven en bouwrijp maken van de grond (door de gemeente) en de realisatie van woningen, commerciële en niet-commerciële functies (door Bam Vastgoed BV).

Ter inzage
Het voorontwerpbestemmingsplan en het voornemen vrijstelling te verlenen liggen voor ter inzage bij de informatiebalie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 (op de 2e verdieping).

Schriftelijke reacties
Schriftelijke inspraakreacties kunnen tot en met 25 maart 2004 worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Veenendaal, Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal. Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw A. Swart van de afdeling Stadsontwikkeling telefoon 0318 538 674.

Relevante informatie:
Centrum-oost