Politie Friesland

Politieberichten van 25/02 13.00 uur t/m 26/02 07.00 uur

Fryslân 26-02-2004 - Voor meer informatie kunt u tussen 07.00 uur en 15.00 uur bellen met Bureau Communicatie via 0900 - 8844.

Grou: aanrijding met letsel
Woensdag vond om 16.00 uur een aanrijding plaats aan de Mr. P. Jelles Troelstrawei waarbij een automobiliste gewond raakte. De 26-jarige bestuurster uit Grou liep hoofd- en borstletsel op en werd ter plaatse door ambulancepersoneel verpleegd. De vrouw reed op de Troelstrawei in de richting van de Hoofdstraat. Ze werd tijdens de rit afgeleid door haar jeugdige passagiers van drie en vier jaar die op de achterbank zaten. Hierdoor ontstond een aanrijding met de geparkeerde auto van een 63-jarige inwoner van Burgum. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Woensdag werd om 15.00 uur een verdachte aangehouden aan de Nieuwestad terzake winkeldiefstal. De verdachte, een 50-jarige inwoonster van Leeuwarden wilde diverse goederen t.w.v. 178,37 uit een warenhuis meenemen zonder te betalen. Beveiligingspersoneel zag dat de verdachte de gestolen waren in een tas stopte en de zaak verliet zonder af te rekenen. Een medewerker van de winkel deed aangifte.

Franeker: onwelwording
De politie verleende op woensdag om 14.10 uur assistentie toen een vrouw in een winkel aan de Dijkstraat onwel werd. Het slachtoffer, een 38-jarige inwoonster van Achlum, werd per ambulance naar het MCL-Zuid ziekenhuis te Leeuwarden gebracht voor nader onderzoek.

Fochteloo: aanrijding met gewonde
Woensdag raakte om 12.05 uur een automobiliste gewond tijdens een eenzijdige aanrijding aan het Zuideinde. De 33-jarige bestuurster uit Fochteloo werd met gezichtsletsel naar het ziekenhuis te Assen gebracht. Haar dochtertje van zeven maanden was de enige passagier, zij bleef ongedeerd. De baby zat in een maxi-cosy op de
passagiersstoel en droeg de autogordel. De automobiliste reed vanaf een erf de weg op toen de auto begon te slingeren en in de rechterberm tegen een boom tot stilstand kwam. De personenauto raakte ernstig beschadigd en werd door een takeldienst weggesleept. Het kenteken van het voertuig werd ingevorderd.

Fryslân: onder invloed
De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Houtigehage: Boelenswei, donderdag 02.10 uur, 57-jarige inwoner van Boelenslaan, 680 ug/l, rijverbod 8 uren, rijbewijs ingevorderd, automobilist.

Nijemirdum: Nij Amerika, donderdag 06.10 uur, 59-jarige inwoner van Oudemirdum, 345 ug/l, rijverbod 2 uren, automobilist. De bestuurder was met zijn personenauto uit de bocht gevlogen en op de zijkant in een sloot tot stilstand gekomen. Toen de politie bij het voertuig arriveerde was er niemand bij het voertuig aanwezig. Agenten volgden het voetspoor in de sneeuw wat naar de woning van de verdachte leidde. De verdachte werd voor verhoor naar het bureau gebracht en na de blaasproef en het verhoor weer vrijgelaten.

Sneek: bromfietser gewond door eenzijdig ongeval
Woensdagavond raakte om 19.30 uur een bromfietser gewond aan het Hoogend na een val met zijn bromfiets. Een glad wegdek was de oorzaak van de valpartij. Het slachtoffer, een 17-jarige inwoner van Sneek, werd met beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis te Sneek gebracht. Na een medisch onderzoek kon de bromfietser weer naar huis.

Lemmer: vrouw overvallen
Woensdag, om 18.00 uur, werd aan de IJme Willem van Dijkstraat een boodschappentas geroofd van een 81-jarige inwoonster van Lemmer. De beroving vond plaats voor de ingang van haar woning. De vrouw had boodschappen gedaan en haar tas met inhoud stond in de mand van de rollator. Toen de vrouw vlak bij de voordeur was, griste een onbekende jongeman de tas van achteren weg. De verdachte ging er vervolgens vandoor. In de tas zaten boodschappen en een zwarte portemonnee met een klein geldbedrag. De vrouw heeft aangifte gedaan. Van de verdachte is het volgende signalement bekend: blanke jongen, leeftijd 14-16 jaar, puisterig gezicht, net gekleed, spreekt Nederlands. Hij droeg een blauwe muts, een fleece sjaal en een blauw ski-jack. De politie roept getuigen op om zich via telefoonnummer 0900 8844 te melden.

Warten: aanrijding met letsel
Op woensdag vond om 17.00 uur een aanrijding plaats op de Stukenwei waarbij twee personen gewond raakten. Een van de slachtoffers, een 29-jarige automobilist uit Wegea, werd met nekletsel naar het MCL-ziekenhuis te Leeuwarden gebracht. Zijn passagier, een 20-jarige inwoner van Wergea, werd met knieletsel naar het MCL-Zuid gebracht. Het ongeval ontstond toen de automobilist uit Wergea op de Stukenwei reed, richting Eernewoude. Een tweede automobilist, een 22-jarige Leeuwarder, reed in tegenovergestelde richting op de Fonejachtbrug. De bestuurder uit Wergea reed met de bocht naar rechts de Fonejachtbrug op. Hij kwam door onbekende oorzaak op de linkerweghelft terecht. Een aanrijding was het gevolg waarbij de twee personenautos frontaal en zijdelings tegen elkaar aan reden. De bestuurder uit Leeuwarden was ongedeerd. Beide voertuigen waren total loss en werden door een takeldienst weggesleept.