Eemland zuid, 09.25 uur

Utrecht 26-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Gashendel blijft hangen

AMERSFOORT Op woensdag 25 februari kwamen een bromfietser en een fietser met elkaar in botsing.

Rond 17.35 uur reed een 18-jarige bromfietser uit Amersfoort over de Meridiaantunnel, komende uit de richting van de Meridiaan. Voor hem reed een 53-jarige fietsster uit Amersfoort. De bromfietser verklaarde dat de gashendel van de bromfiets bleef hangen. Daardoor zag hij geen kans voor de voor hem rijdende fietsster te remmen. Hij botste tegen de fietsster en beiden kwamen ten val.

De fietsster werd met diverse kneuzingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten. De bromfietser klaagde over pijn in zijn rug en elleboog.

Vrouw onwel: aanrijding

WOUDENBERG Op woensdag 25 februari raakte een vrouw gewond nadat zij onwel werd en tegen geparkeerde autos botste.

Rond 14.30 uur reed een automobiliste (gegevens onbekend) met een baby van 4 maanden en een meisje van acht jaar over de Rembrandtlaan. De vrouw kreeg een epileptische aanval en verloor de macht over het stuur. Zij botste vervolgens tegen drie geparkeerde autos. De vrouw werd voor onderzoek per ambulance naar het Meander Medisch Centrum gebracht. De baby en het meisje kregen van de politiemensen voor de schrik allebei een Goodbear. Twee autos moesten worden weggesleept.

Hennepkwekerij

AMERSFOORT Op woensdag 25 februari werd door de politie een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd rond 14.20 uur een onderzoek ingesteld in een pand aan de Zangvogelweg. In het pand werden in meerdere ruimten in totaal ongeveer 750 hennepplanten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De 44-jarige bewoner is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De stroom bleek buiten de meter om te worden afgetapt.