3 e persbericht van donderdag 26 februari 2004

Eindhoven 26-02-2004 - Berichten uit de regio

Valkenswaard: Fietser gewond bij aanrijding

Op de kruising Eindhovenseweg - Markt is vanmiddag omstreeks 16.30 uur een 17-jarige fietsster uit Valkenswaard gewond geraakt. Het meisje stond met haar fiets te wachten voor het verkeerslicht. Naast haar stond een vrachtauto (trekker met oplegger). Toen het licht op groen sprong fietste zij aan. Door nog onbekende oorzaak kwam het meisje kwam te vallen en raakte gewond aan haar hoofd en been. De 48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lauterach (D), had niets gemerkt van de aanrijding en is door een andere automobilist gewaarschuwd dat hij een fietster had aangereden. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur is na verhoor heengezonden. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht en verzoekt eventuele getuigen zich te melden op 0900-8844.

Geldrop: Aanrijding met gewonde

Een 55-jarige fietsster uit Heeze is donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur, bij een aanrijding met een personenauto, op het Bogardeind gewond geraakt. Het slachtoffer stak ter hoogte van de Molenakker de rijbaan over waar het verkeerslicht voor haar op groen stond. Een 71-jarige automobilist uit Geldrop reed over het Bogardeind, vanuit de richting Heeze, door rood en schepte de fietsster. Het slachtoffer is met verwondingen aan haar been en hand, overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Donderdagmorgen tussen 09.00 uur en 11.30 uur is er een verkeerscontrole gehouden op de Vestdijk. Twintig bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden door rood, vijf voor het niet volgen van de verplichte rijrichting en vijf voor het niet dragen van de autogordel.