Ingezonden persbericht


Persbericht USAR.NL Hollands-Midden

USAR.NL team bezig met verkenningswerk

Gisterochtend is het USAR.NL team naar Marokko vertrokken om te helpen met het bevrijden van mensen uit ingestorte gebouwen. Er zijn 5 reddingswerkers, 1 zoekspecialist, 2 commandanten en een verpleegkundige vanuit Hollands-Midden vertrokken.

Vanmiddag is het team nog niet naar het rampgebied vertrokken. Gisteravond om 20.00 uur had USAR.nl overleg met vertegenwoordigers van de VN en de Europese Unie. Uit deze vergadering zijn een aantal aandachtspunten naar voren gekomen waar het Nederlandse USAR.NL-team zich de komende tijd mee gaat bezig houden. Dit zijn:

* Het ondersteunen van het UNDAC-team van de Verenigde Naties. Dit is het team dat de plaatselijke autoriteiten assisteert met het leiden van de hulpverleningsoperaties
* Het verkennen op die plaatsen waar men vermoedt dat er mogelijk nog slachtoffers zijn
* Het assisteren bij de distributie van hulpgoederen Om dit allemaal te kunnen waar maken is in de directe omgeving van het vliegveld een basiskamp ingericht, van waar uit deze activiteiten worden ondernomen.

Nader bericht vanuit het basiskamp is dat het USAR.NL nog wacht nog op berichten en toestemming om in het rampgebied werk te verrichten. Er worden op dit moment door USAR-leden vanuit Hollands-Midden verkenningen per motor uitgevoerd om te inventariseren waar de hulp het hardste nodig is.

Er zijn nog steeds naschokken voelbaar. Dit kan nog implicaties hebben voor het reddingswerk.

Einde van dit persbericht.

Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de eerder verstrekte telefoonnummers.