Rabobank Nederland

Van Gogh Museum vanaf 2004 elke vrijdagavond open tot 22.00 uur Rabobank Nederland , 04/11/2003 11:34

---

Vanaf 27 februari 2004 zal het Van Gogh Museum elke vrijdagavond tot 22.00 uur (normaal 18.00 uur) open zijn voor het publiek. De verruiming van de openingstijden past binnen een gezamenlijke campagne van het Van Gogh Museum en promoting partner Rabobank om een zo breed mogelijk publiek de kans te bieden het museum te bezoeken.

Met deze extra service beoogt het Van Gogh Museum zowel de reguliere bezoeker als een nieuw publiek te bereiken. De
vrijdagavondopenstellingen worden mogelijk gemaakt door de Rabobank.

Naast de vaste collectie en de tijdelijke exposities in de tentoonstellingsvleugel zal het aanbod op vrijdagavonden worden uitgebreid met een aantrekkelijk programma (lezingen, concerten, films, etc.) dat aansluit bij de activiteiten van het museum. Ook de overige faciliteiten, zoals het museumrestaurant en de individuele audiotour, zullen op deze avonden beschikbaar zijn.

Voor de avondopenstellingen geldt de normale toegangsprijs van EUR 9,- voor volwassenen. Houders van een Rabobank Europas of de Museumkaart NS betalen EUR 4,50. Bovendien kunnen Rabobank Europashouders op vrijdagavonden een gratis introducé meebrengen (tussen 18 en 22 uur). Voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar geldt een toegangsprijs van EUR 2,50. Houders van de Museumkaart en kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

De eerste vrijdagavondopenstelling valt samen met het begin van de grote overzichts-tentoonstelling over het werk van Dante Gabriel Rossetti (1828-1882), een van de oprichters van de Engelse kunstenaarsgroep de Prerafaëlieten. Het is het eerste retrospectief van deze veelzijdige kunstenaar in Nederland.