Gemeente Hulst


Persbericht - 17.02.2004

Delegatie Michelstadt

Delegatie Michelstadt bezoekt Hulst

Vanaf vrijdag 27 tot en met zondag 29 februari 2004 brengt een delegatie uit Michelstadt een bezoek aan Hulst. Het thema van dit bezoek is toerisme.

Op 25 september 2003 besloot de gemeenteraad van Hulst ook na de herindeling de jumelage met de Duitse zusterstad Michelstadt te continueren. Bij deze beslissing speelden het draagvlak in de gemeente
- met name het verenigingsleven en de jarenlange geschiedenis en actieve invulling een belangrijke rol. Besloten werd om bij de continuering het delen van kennis en ervaringen een prominente plaats te geven.

In juni 2003 bracht het college van burgemeester en wethouders van de nieuwe gemeente Hulst voor het eerst een bezoek aan Michelstadt. Dit betrof een eerste kennismaking. Het thema van het bezoek was de gemeente en het gemeentebestuur in het algemeen. Eind februari 2004 staat het wederbezoek op het programma. Gezien de karakters van beide gemeenten is gekozen voor toerisme als thema.

De delegatie uit Michelstadt wordt gevormd door burgemeester R. Ruhr, 4 wethouders, de ambtenaar toerisme en de ambtenaar jumelage. Zij arriveren op vrijdag 27 februari 2004 naar verwachting omstreeks 13.00 uur in Hulst.
Om 14.30 uur worden zij officieel ontvangen op het stadhuis te Hulst, gevolgd door een gezamenlijke zitting met als centraal thema toerisme. Beide partijen zullen belichten wat toerisme in hun gemeente omvat en hoe e.a. wordt opgepakt en vormgegeven. Naast een delegatie van het Hulster college (waaronder Burgemeester J.F. Mulder) zal bezoekersmanager mvr. M. de Bruijn present zijn tijdens deze bijeenkomst. Een en ander wordt afgerond om en nabij 17.00 uur. In de avonduren volgt vervolgens een culinaire route door de Hulster binnenstad, waarbij opnieuw toerisme de boventoon zal voeren. Op zaterdag 28 februari 2004 wordt in de voormiddag het cultuur-toeristisch huis van Hulst bezocht. Wethouder Paul Weemaes zal om 10.30 uur de delegatie in sLandshuis rondleiden. Aansluitend vangt om 11.30 uur een tocht door de gemeente buiten de stadsgrenzen aan. Zo voert deze tocht de delegatie uit Michelstadt onder andere langs diverse campings, recreatiegebied De Vogel, getijdenhaven Paal en uiteraard ook het Verdronken Land van Saeftinghe. Verder wordt een bezoek gebracht aan Perkpolder en zullen in De Linde te Kloosterzande kort enige Vlaamse spelen worden uitgeprobeerd. Het bezoek wordt op zaterdagavond formeel afgesloten in t Jagershuis te Hengstdijk.
---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl