Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

Orchideeënweekend start van Tuinseizoen

Eind februari (27, 28 en 29) openen de Botanische Tuinen op Fort Hoofddijk het nieuwe seizoen met het Orchideeënweekend. Een overvloed aan uitbundig bloeiende orchideeën, advies en verkoop, voor iedereen een gratis jonge Phalaenopsis en natuurlijk de Orchideeëndokters voor al uw Orchideeproblemen.

Open spreekuur

Problemen met uw lievelingsorchidee? U komt er maar niet uit en zou er graag eens over praten met iemand die er verstand van heeft? Kom dan naar de Orchideeëndokters van de Orchideeënvereniging `t Gooi die dit weekend bij de Utrechtse Botanische Tuinen spreekuur houden. Zij staan klaar om u een luisterend oor te bieden en zo nodig meteen een operatie uit te voeren.

Kamerorchidee voor thui
s
Voor alle bezoekers hebben we weer een gratis orchidee in de wacht gesleept. Dit jaar is het een Phalaenopsis, de kamerorchidee bij uitstek. Phalaenopsis is een wijd verbreid Orchideeën geslacht waarvan de meeste soorten op andere planten groeien. De naam is afkomstig uit het Grieks en betekent `op een mot lijkend.' Wie wil, kan onder deskundige leiding van de Dokters deze jonge orchidee zelf oppotten.

Orchideeënshow en -collectie
Tijdens het Orchideeënweekend kunt u zich vergapen aan een keur van verschillende orchideeën. Er is een prachtige show te zien die werkelijk spettert van de kleuren. Tijdens deze drie dagen heeft u bovendien de unieke kans de uitgebreide Orchideeën- en Bromelia-collectie van de Tuinen te bezichtigen. Deze collectie is alleen dit weekend toegankelijk. Medewerkers van de Tuinen en de Orchideeënvereniging 't Gooi geven ook hier tekst en uitleg. Het is een mooie kans om eens een aantal bijzondere soorten bij elkaar te zien. Daarnaast zijn er diverse stands met verkoop van orchideeën en ander materiaal.

Informatie

Het Orchideeënweekend vindt plaats in het Kassencomplex van de Botanische Tuinen bij Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht). De Tuinen zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur (van 1 mei tot 1 oktober tot 17.00 uur) en tijdens dit weekend tot 17.00 uur. De toegangsprijzen bedragen EUR 4,50 voor volwassenen, EUR 3,50 voor 65+ en EUR 1,50 voor kinderen van 4-12 en houders van een U-pas. De Museumkaart is geldig.De Tuinen zijn bereikbaar met stadsvervoer lijn 11 en 12. Voor meer informatie kunnen belangstellenden de informatietelefoon van de Tuinen bellen: 030-2535455 of de Web-pagina raadplegen: www.botanischetuinen.uu.nl