Gemeente Maassluis

Persberichten

23-2-2004

Burgemeester Karssen reikt medailles uit aan redders

Redders ontvangen medaille uit handen van burgemeester Karssen

Op vrijdag 27 februari 2004 zal burgemeester J.A. Karssen de heren F.R.Stam en O. Celikkaya ontvangen om hen de zilveren medailles met getuigschrift te overhandigen die zijn toegekend door de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.
De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen die in 1767 is opgericht stelt zich ten doel:
"alles te bevorderen dat kan strekken ter voorkoming van verdrinking en
tot ontwikkeling van het reddingwezen voor zover dit op het redden van

drenkelingen in de ruimste zin betrekking heeft". De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen beijvert zich hiervoor door:

-Het voorlichten over redden en reanimeren
-Het laten doen van onderzoek

-Het bekronen van succesvolle redders

Op 27 februari 2003 reed de heer D.O. Ben-Ezra, werknemer van Shoarma Shalom, door een besturingsfout, met een bedrijfsauto van de kade in de Haven. Door de klap was de auto enkele meters van de kade verwijderd en deels onder water geraakt. Het lukte de heer Ben-Ezra niet om op eigen kracht uit de auto te komen.
De heer Stam, eigenaar van Shoarma Shalom en de heer Celikkaya, werknemer van het bedrijf zijn in het water gesprongen om de heer Ben-Ezra uit zijn benarde situatie te redden. Dankzij het daadkrachtige en moedige optreden van de heren Stam en Celikkaya kon de bestuurder van een mogelijke verdrinkingsdood worden gered.
Voor dit moedige optreden ontvangen beide heren de zilveren medaille met getuigschrift van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.