Gemeente Arnhem

Opening archeologietentoonstelling Onze oude buren Op vrijdag 27 februari opent wethouder Sander van Bodegraven om 15.30 uur in Bezoekerscentrum Sonsbeek aan de Zijpendaalseweg in Arnhem de reizende tentoonstelling Onze oude buren. De tentoonstelling bestaat uit dertig kijkdozen waarin, met archeologische vondsten en illustraties, scènes zijn verbeeld uit het leven van vroegere bewoners van Nederlandse steden. De tentoonstelling is voor het publiek van 28 februari tot 19 maart in het Bezoekerscentrum te bewonderen. De tentoonstelling reist door het land ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Convent van Gemeentelijke Archeologen onder de noemer Onze oude buren, vondsten en verhalen uit de bodem van de stad. Het Convent wil met de tentoonstelling een beeld geven van de resultaten van archeologisch onderzoek in de steden. Onderweg doet de tentoonstelling dertig steden aan. De archeologen van die plaatsen hebben ieder een voorwerp uitgezocht dat sterk tot hun verbeelding spreekt. In de Arnhemse kijkdoos ligt bijvoorbeeld een ketting van blauwe en groene glaskralen van rond 200 na Christus die is gevonden bij opgravingen in Schuytgraaf. Voor de kinderen is er een speurtocht. Zij kunnen vragen over de voorwerpen en verhalen beantwoorden. Voor de beste antwoorden is er natuurlijk een prijs.

De tentoonstelling is op 2 januari 2004 haar reis begonnen in Den Haag. Arnhem is de derde plaats op de route. De volgende halteplaats is Leiden.

Het Bezoekerscentrum Sonsbeek is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op maandag is het bezoekerscentrum gesloten.