Gemeente Almere

De wethouder van Economische Zaken legt op vrijdag 27 februari om 15.30 uur de eerste steen van het nieuwe bedrijfspand van Hollander Techniek uit Almere. Dit wordt tevens het eerste gebouw van de nieuwe werklocatie Het Atelier.

Het Atelier wordt een binnenstedelijk bedrijventerrein, aan de rand van de nieuwe woonwijk Tussen de Vaarten. Het biedt ruimte aan kleinschalige bedrijvigheid en maatschappelijke voorzieningen (o.a. een moskee). Het Atelier biedt verder de mogelijkheid wonen en werken te combineren. De werklocatie ligt aan de entree van Tussen de Vaarten op een goede zichtlocatie (langs de Tussenring, nabij de snelwegen A6 en A27). Daarom is gekozen voor een hoogwaardige uitstraling op het gebied van architectuur en groen.

Hollander Techniek is een technisch installatiebedrijf dat sinds 1991 gevestigd in Almere. Het bedrijf heeft daarnaast vestigingen in Amersfoort en Apeldoorn. Hollander Techniek ontwerpt, installeert en onderhoudt complete installaties op het gebied van elektrotechniek, industriële automatisering, beveiligingstechniek, ict en watertechniek. Deze installaties worden toegepast in de utiliteit (kantoorgebouwen, fabrieken, scholen, ziekenhuizen, zwembaden etc) en industrie( industriële installaties, machinebesturingen, installaties voor waterbehandeling.