Ingezonden persbericht


Watnou..?! vrijdag 27 februari tussen 20.00 en 21.00 op 747 am

Vrijdag 27 februari is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma voor jonge moslims.

Bij geweld op scholen wordt vaak de oorzaak gezocht bij de culturele achtergrond van de dader. Bowen Paulle is gedragswetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam en doet hier onderzoek naar. Tegen alle gangbare opvattingen in beweert hij dat de oorzaken niet bij de cultuur liggen. Hij legt uit wat dan wel de oorzaken zijn en geeft tips welke aanpak werkt.

GroenLinksleider Femke Halsema ontvouwde deze week het plan om gedwongen huwelijken bij wet te verbieden. Mensen die door hun ouders worden gedwongen tot een huwelijk moeten hun ouders voor de rechter kunnen brengen. Is de huidige wetgeving niet afdoende? En hoe kun je zo n verbod afdwingen?

De aardbeving in Marokko heeft volgens de laatste berichten al 600 levens geëist. Er is hulp onderweg uit het buitenland, maar er blijft vraag bestaan naar medicijnen, voedsel en andere goederen. Nederlandse Marokkanen zijn inmiddels begonnen met hulpacties. Een van deze mensen is Saïd El Mahdaoui. Hij vertelt hoe de hulp wordt georganiseerd.

Tenslotte in WAT NOU..?! de column van de week over de wildgroei aan multiculti-tijdschriften door Raja Felgata. Zij was tot voor kort nieuwslezeres bij de lokale Amsterdamse zender AT5. En een live optreden van Impression. Een jonge band uit Gouda die lichte rockmuziek ten gehore zal brengen.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 20.00 en 21.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!