Stadsdeel Zeeburg

Zeeburg opent empowermentcentrum

Het empowermentcentrum in de Balistraat is klaar voor gebruik. Dit nieuwe centrum is een ontmoetingsplaats voor jongeren, met als doel hen te begeleiden naar scholing, werk, zinvolle vrijetijdsbesteding en huisvesting.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid
Er wordt intensieve hulpverlening geboden en maatschappelijke activiteit en integratie wordt gestimuleerd. Het centrum past binnen de leefwereld van de jongeren. Gezamenlijke verantwoordelijkheid staat centraal. De jongeren spelen zelf een grote rol bij de invulling van het activiteitenprogramma. Het empowermentcentrum staat open voor jongeren van 12 tot 23 jaar. Het centrum is een plek met duidelijke huisregels en professionele begeleiding.

Opening op 27 februari
Met het nieuwe jongerencentrum wil stadsdeel Zeeburg het veiligheidsgevoel in de buurt sterk verbeteren, door de criminaliteit en overlast veroorzaakt door de jongeren te verminderen. De opening vindt plaats op 27 februari om 19.00 uur in de Balistraat 48A. U bent op 27 februari om 19.00 uur welkom in de Balistraat 48A om kennis te maken met de jongeren en de begeleiders.