Rijn en Venen, 10.00 uur

Utrecht 27-02-2004 - Nieuwsberichten district Rijn en Venen

Bestuurder onder invloed

MIJDRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 februari een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Op de Prinses Magrietlaan kreeg een 37-jarige bestuurder uit Mijdrecht een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De ademanalyse wees 415 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur werd hij naar huis gestuurd.

Utrechter door meerdere personen mishandeld

WOERDEN - Een 21-jarige inwoner van Utrecht heeft aangifte gedaan van openlijke geweldpleging. Hij werd door meerdere personen belaagd en liep verwondingen op aan hoofd en benen. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen voor het hechten van een hoofdwond.

De Utrechter liep op maandag 23 februari omstreeks 16.45 uur over de Minkemalaan tussen de flats toen hij meerdere personen tegenkwam en vervolgens werd ingesloten. Bij de confrontatie die volgde waren minimaal vijf personen betrokken. Van één van hen heeft hij met een onbekend voorwerp een harde klap op zijn achterhoofd gekregen waardoor hij een flinke bloedende hoofdwond opliep.

De Utrechter vermoed dat het geweld dat tegen hem werd gebruikt, te maken zou kunnen hebben met een vechtpartij die drie jaar geleden plaatsvond op de Bodegraafse kermis met inwoners uit Woerden. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mogelijke getuigen zich te melden op telefoonnummer 0900 8844, bureau Woerden.

Gestolen auto snel weer teruggevonden

MIJDRECHT/WAVERVEEN - De politie onderzoekt de diefstal van een personenauto. De personenauto, een zilvergrijze VW Polo type Variant, stond op vrijdag 13 februari omstreeks 16.15 uur geparkeerd op een parkeerplaats aan De Fuut in Mijdrecht en werd vanaf die plek gestolen.

In de nacht van zaterdag 14 februari omstreeks 01.00 uur kreeg de politie een melding van een passant dat er een auto in de sloot lag op de kruising Hoofdweg met de Proostdijerdwarsweg te Waverveen. Ter plaatse bleek zich niemand meer in of bij de auto te bevinden. Uit nader onderzoek kwam vast te staan dat het ging om de gestolen Polo uit Mijdrecht. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan van diefstal. De politie vraagt mogelijke getuige(n) die iets verdachts hebben gezien op De Fuut en op de plaats waar de auto in de sloot in Waverveen werd teruggevonden, zich te melden op het politiebureau in Mijdrecht, telefoon 0900 8844.