SONY COMPUTER ENTERTAINMENT

C O R R E C T I O N -- Sony Computer Entertainment Europe Ltd

In the news release, '/C O R R E C T I O N -- Sony Computer Entertainment Europe Ltd/' issued on 27 Feb 2004 09:00, by Sony Computer Entertainment Europe Ltd over PR Newswire, we are advised by a representative of the company that [Operator to add details of the error here - eg. '...the third paragraph, second sentence should have read....rather than....'] as originally issued inadvertently.Complete, corrected release follows:

Athene 2004: het officiële videospel van de Olympische Spelen

Playstation heeft vandaag een uniek samenwerkingsverband aangekondigd met International Sports Multimedia (ISM) voor de ontwikkeling van een op de Olympische Spelen Athene 2004 gebaseerd spel voor PlayStation(r)2. ISM is de exclusieve licentiehouder van het Internationaal Olympisch Comité voor interactieve entertainmentsoftware. De release van Athens 2004(TM), het officiële videospel van de Olympische Spelen, staat gepland voor juli 2004 en gaat daarmee een paar weken vooraf aan de opening van de Olympische Spelen in Athene, die in augustus zal plaatsvinden. Athens 2004(TM) zal het enige officieel gelicentieerde videospel van het IOC voor console zijn.

Het spel, dat door Eurocom in nauwe samenwerking met ISM en het organiserend comité van de Olympische Spelen Athene 2004 is ontw ikkeld om de authenticiteit van het spel te waarborgen, brengt de spanning van de Olympische Spelen 2004 op realistische wijze naar PlayStation(r)2. Het spel speelt zich af op zeven wedstrijdaccommodaties: het Olympisch Atletiekstadion , het Olympisch Schietsportcentrum in Markopoulo, het Olympisch Watersportcentrum, de Olympische Gewichthefhal in Nikaia, de Olympische Indoorhal, het Olympisch Ruitercentrum in Markopoulo en het historische Boogschietstadion in Panathinaiko. Bij het ontwerp van het spel is gebruik gemaakt van nauwkeurige bouwtekeningen en foto's, zodat de originele omgevingen waarheidsgetrouw gekopieerd konden worden. De geavanceerde motion-capture techniek van het spel biedt ongekende controle en flexibiliteit, hetgeen complexere en realistischere bewegingen en een onovertroffen spelervaring mogelijk maakt, waarin de speler helemaal kan opgaan.

Athens 2004(tm), het officiële videospel van de Olympische Spelen, eert de diversiteit van de Olympische Spelen met een grote verscheidenheid aan Olympische sporten. Het zwemmen is vertegenwoordigd met de 100 m rugslag, 100 m schoolslag, 100 m vlinderslag en 100 m vrije slag. Bij atletiek komen zowel de veld- en de baannummers (waaronder hoogspringen, verspringen, hink-stap-springen, discuswerpen, kogelslingeren, speerwerpen, polsstokspringen, kogelstoten, 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1500 m, 100 m horden en 110 m horden) als de meerkampen (tienkamp en zevenkamp) aan bod.

Het turntoernooi bestaat uit de vrije oefening, ringen en paardsprong. Daarnaast zijn ook sporten als boogschieten (individueel, 70 m),
ruitersport (springen gemengd), schieten (kleiduivenschieten) en gewichtheffen (stoten) in het spel opgenomen.

Ontwikkeld door: Eurocom

Genre: Sport

Spelers: 4 spelers

Randapparaten: Analoge controller (DUALSHOCK(r)2), Memory Card (geheugenkaart) (8MB) (voor PlayStation(r)2)

Source: Sony Computer Entertainment Europe Ltd

Contact: Charlotte Panther, PR Manager, Sony Computer Entertainment Europe, +44 (020) 7859 5000

27 feb 04 10:00