Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave donderdag 26 februari 2004

* LOPEND VERDER NA 170 KM/UUR OVER DE RIJKSWEG IN DE SNEEUW

RIDDERKERK - Donderdag even na het middaguur zette personeel van de Verkeerspolitie op de westbaan van de Rijksweg A16, ter hoogte van Ridderkerk, een 29-jarige Rotterdammer in zijn auto aan de kant. Tijdens een pittige sneeuwbui, waarbij het wegdek van de Rijksweg op sommige plaatsen glad was, reed de man zo'n 170 km/uur, terwijl daar 100 km/uur is toegestaan. Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeershandhaving) hield donderdagochtend en -middag snelheidscontroles op de Stadionweg, Westzeedijk, Maasboulevard, Statenweg, 's Gravendijkwal en Laan op Zuid. Op de Stadionweg reden 's ochtends tussen zeven en elf uur en 's middags van half twee tot half drie, 198 van de 3184 automobilisten harder dan de toegestane snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten overtreding: 86 km/uur.
Op de Westzeedijk lapten 's ochtends tussen half negen en elf uur en van half twee tot half drie 's middags 98 van de 1960 automobilisten de maximum snelheid aan hun laars. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 79 km/uur in plaats van '50'. Op de Maasboulevard hielden 77 van de 880 automobilisten zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/uur. Tussen negen uur en half elf 's ochtends bedroeg de hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur. Op de Statenweg flitste de radar 74 van de 2088 passerende automobilisten tussen elf en twaalf uur 's ochtends en één uur en kwart voor twee 's middags. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 77 km/uur in plaats van de toegestane maximum snelheid van 50 km/uur. Tussen kwart over één en half drie 's middags werd door 52 van de 810 automobilisten te hard gereden op de 's Gravendijkwal. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 77 km/uur in plaats van de toegestane '50'.
Van de 780 passerende automobilisten reden tien harder dan de toegestane snelheid van 50 km/uur op de Laan op Zuid. Hoogst gemeten snelheid tussen tien uur en half twaalf 's ochtends: 76 km/uur.

Ochtenduitgave donderdag 26 februari 2004