Politie Groningen

Persberichten vrijdag 27 februari 2004

provincie Groningen, 27-02-2004 -

Groningen: vrouw gewond bij kop-staart ongeval met vijf autos Een 33-jarige vrouw is donderdagochtend op de Weg der Verenigde Naties gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw zat als passagier naast een 37-jarige man uit Groningen in een personenauto en stonden zij stil in een file op de afrit naar Hoogkerk. Achter de auto van beide Stadjers naderde een 57-jarige man uit Groningen in zijn auto. Op dat moment naderde een 25-jarige man uit Rouveen, rijdend in een vrachtauto. De vrachtwagenchauffeur kon hierop zijn voertuig niet tijdig tot stilstand brengen en botste tegen de achterzijde van de 57-jarige man. Hierop werd deze Stadjer tegen de voor hem stilstaande auto met de 33-jarige vrouw aan. Vervolgens ontstond door deze aanrijdingen nog eens twee kop-staart aanrijdingen. In totaal waren vijf voertuigen betrokken bij de aanrijding. De vrouw werd met nek- en schouderklachten naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding. De auto van de 37-jarige Stadjer bleek total loss te zijn en werd afgesleept.

Groningen: verkeerscontrole leidt tot 45 bekeuringen
Een verkeerscontrole op de Eeldersingel heeft donderdagochtend geleid tot 45 bekeuringen. De politie controleerde 450 voertuigen. Hiervan droegen 32 bestuurders geen autogordel. Tevens bleken acht bestuurders niet handsfree te bellen. Ook bekeurde de politie nog voor onder meer het rijden door rood licht en het niet tonen van een rij- of kentekenbewijs. De controle duurde 2,5 uur.

Groningen: fietster (22) gewond bij ongeval
Een 22-jarige vrouw uit Groningen is donderdagmiddag op de kruising van de Nieuwe Kijk Int Jatstraat met de Kleine en Grote Appelstraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw reed op haar fiets en verleende geen voorrang aan een 51-jarige vrouw uit Veendam. De fietster kwam ten val en brak daarbij haar pols. Het slachtoffer is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de fiets van de vrouw op het politiebureau gestald. Van het ongeval is door de agenten een rapportage gemaakt.

Groningen: politie neemt auto in beslag
De politie heeft donderdagnacht op de Westersingel van een 24-jarige man uit Groningen zijn auto in beslag genomen. Politieagenten zagen de Stadjer in zijn auto rijden en bleek dat alle verlichting ging branden op het moment dat de man ging remmen. Hierop werd de bestuurder in zijn auto gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Daarnaast had de Stadjer zijn auto niet verzekerd en niet gekeurd. Hierop werd zijn voertuig in beslag genomen. DE man deed vervolgens afstand van zijn auto. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt geweldpleger aan
In een discotheek aan de Gelkingestraat heeft de politie donderdagnacht een 22-jarige man uit Groningen aangehouden voor (zware) mishandeling. De Stadjer wordt ervan verdacht in de discotheek twee mannen van 19 en 20, beiden uit Deventer, te hebben mishandeld. Hij zou de oudste van de twee een kopstoot hebben gegeven. De 19-jarige zou door de Stadjer met een stuk glas in het gezicht zijn gestoken. Beide Gelderlanders bleken behoorlijke verwondingen aan hun gelaat te hebben. De geweldpleger is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: agressieve man ingesloten
De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt een 37-jarige man uit Wirdum aangehouden voor mishandeling. De verdachte had zonder aanleiding een 21-jarige man uit Groningen een vuistslag in het gezicht gegeven. Hierop werd de man aangehouden. Bij zijn aanhouding gedroeg hij zich recalcitrant. Met gepast geweld konden de agenten de geweldpleger overmeesteren. De Wirdumer is ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.