De Unie


Beveiliging-Fusie Falck en Securicor gaat door

26 februari 2004 - Begin deze maand informeerden wij u over de voorgenomen fusie tussen Group 4 Falck A/S en Securicor Plc. De directie van Falck geeft aan dat beide bedrijven vandaag tot overeenstemming zijn gekomen. Dat betekent dat de fusie zal doorgaan.

Nieuwe organisatie
In de komende periode zal een nieuw bedrijf worden opgericht onder de naam Group 4 Securicor. De beveiligings- en service-activiteiten van zowel Group 4 Falck A/S als Securicor Plc. worden hierin gebundeld. Met deze samensmelting ontstaat een onderneming die met ruim 340.000 medewerkers in 108 landen actief is. De combinatie van Falck en Securicor zal een totaal van 11.000 medewerkers in Nederland opleveren.

Tijdpad
Bedoeling is dat het fusieproces medio derde kwartaal afgerond zal zijn. Tot deze tijd blijven beide bedrijven zelfstandig opereren in de markt.

Wat betekent dit voor u als medewerker?
De directie van Falck geeft aan dat de fusie uiteraard consequenties zal hebben. Vooral de indirecte medewerkers kunnen hiermee te maken krijgen. De directie van Falck realiseert zich dat deze fusie mogelijk onzekerheid met zich meebrengt, maar stelt tevens dat eerlijkheid, openheid en zorgvuldigheid meer dan ooit centraal zal staan. De directie zal haar uiterste best doen om zo snel mogelijk helderheid te verschaffen.

Meer informatie
De informatie over de aangekondigde fusie is ook terug te vinden op de website van Falck . Voor meer achtergrondinformatie kunt u ook terecht op de internationale website van Falck. .

Hoe nu verder?
Binnen twee weken zullen wij meer informatie van uw directie ontvangen en zullen wij u hierover berichten.

Suat Koetloe,
Bedrijfsgroepvoorzitter Beveiliging

Peter Roos,
Bestuurder Securicor

vrijdag, 27 februari 2004