Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 27 februari 2004

* TIJDENS HORECACONTROLES IN OUDE NOORDEN TEVENS PREVENTIEF

FOUILLEREN IN TIEN ZAKEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield donderdagmiddag en -avond, samen met medewerkers van Douane, Eneco en Brandweer, horecacontroles in de wijk Het Oude Noorden. Daarbij werden 25 horecagelegenheden gecontroleerd. Tevens werden in tien zaken in totaal 104 aan het gelag zittende bezoekers preventief gefouilleerd. Daarbij werden vier messen en kleine hoeveelheden softdrugs aangetroffen en in beslag genomen. Een 35-jarige man uit Tilburg werd in verzekering gesteld, nadat bij hem zestig bolletjes cocaïne werden gevonden.
Bij de horecacontrole werden door de brandweer diverse waarschuwingen uitgedeeld voor slecht bereikbare of geblokkeerde nooduitgangen en het ontbreken van noodverlichting. Eén zaak kreeg een stookverbod omdat de kachel niet in orde was en er onvoldoende luchtroosters aanwezig waren. Personeel van Eneco inde bij een café een energieschuld van 3200 euro, terwijl medewerkers van de Douane bij enkele horecagelegenheden nader administratief onderzoek zal instellen.


* AUTOMOBILIST IN ZEER KRITIEKE TOESTAND NAAR ZIEKENHUIS NA

AANRIJDING TEGEN BOOM
RHOON - Donderdagmiddag kort voor twee uur raakte op de Essendijk een kleine bestelwagen van de weg. De auto belandde eerst tegen een boom en gleed daarna van het talud van de dijk. Daarbij kwam de bestuurder, een 31-jarige Rotterdammer, bekneld in de auto te zitten. Personeel van de Brandweer bevrijdde het slachtoffer, waarna deze na te zijn gestabiliseerd door personeel van de Medische Urgentiehelikopter en van AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZR-R) met een spoedtransport naar het Erasmus Medsich Centrum in Rotterdam werd vervoerd. Daar werd hij in zeer kritieke toestand met onder meer zwaar hoofdletsel opgenomen. Een uit Poortugaal afkomstige mede-inzittende liep een hoofdwond op en werd voor behandeling naar het Ikaziaziekenhuis, eveneens in Rotterdam, gebracht.


* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Donderdagmiddag rond vier uur ontstond in een woning in de Wieringerstraat om nog onduidelijke redenen een onenigheid tussen twee mannen. Daarbij werd een 25-jarige bewoner met een mes in de zij gestoken. Het slachtoffer, dat buiten de woning werd aangetroffen, werd naar het MCRZ-Zuiderziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn opgelopen steekwond werd behandeld. Op aanwijzing van het slachtoffer werd korte tijd later een 35-jarige Rotterdammer aangehouden. De man werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.


* MAN MISHANDELD EN BEROOFD
ROTTERDAM - Donderdagavond om half twaalf werd op de Putselaan een daar lopende 58-jarige Rotterdammer plotseling door een onbekende man een aantal malen geslagen, waardoor hij achterover viel en met zijn hoofd tegen een trottoirband kwam. Toen het slachtoffer op de grond lag werd hij door de berover ontdaan van zijn portemonnee, waarin naast enkele pasjes een nog onbekend geldbedrag. Personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZR-R) bracht de Rotterdammer, die hoofdletsel had opgelopen, naar het Erasmus Medisch Centrum.


* MET VUURWAPEN DREIGENDE MAN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel hield donderdagmorgen om elf uur op de Dorpsweg een behoorlijk onder invloed zijnde 34-jarige Rotterdammer aan. De man was even tevoren uit een coffeeshop in de Eksterstraat gekomen, waar hij nog een biertje wilde kopen. Aangezien in de zaak geen bier wordt geschonken werd de overigens steeds lastiger wordende man verzocht de zaak te verlaten. Op straat trok de man een vuurwapen, laadde dat door en richtte dat dreigend, waarop de eigenaar van de coffeeshop de politie alarmeerde. Die hield de man even later op signalement op de Dorpsweg aan. In de bosjes werd zijn vuurwapen aangetroffen. De Rotterdammer werd op het politiebureau in verzekering gesteld.
* INBREKER VALT IN SLAAP OP BANK
ROTTERDAM - In de nacht van donderdag op vrijdag rond tien over half vier werd een 26-jarige Rotterdammer in een woning aan de Herman Bavinckstraat aangehouden. De zoon van de bewoners liep 's nachts naar het toilet en trof vervolgens de onbekende man slapend op de bank in de woonkamer aan. Hij bedacht zich geen moment en greep de verdachte in de kraag. Ondertussen waarschuwden zijn ouders de politie die ter plaatse kwam. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij werd ingesloten. De recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek in.