Binnensticht, 10.15 uur

Utrecht 27-02-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht, 10.15 uur

Valse naam, gestolen fiets
ZEIST - Een agent die een aanrijding op de Griffensteijnselaan behandelde, loste en passant een fietsendiefstal op.

De 13-jarige Zeister op de fiets reed zonder te kijken de Griffensteijnselaan op, waardoor een 52-jarige automobiliste uit diezelfde plaats hem niet meer kon ontwijken. Toevallig reed net een agent langs. De jongen bleek ongedeerd. Toen de agent zijn personalia noteerde, vertrouwde hij de gegevens die de jongen gaf niet. Hij bleek inderdaad een valse naam op te geven en reed op een in augustus in Utrecht gestolen fiets. De jongeman bleek een 'goede' bekende te zijn van de politie. Hij is ingesloten.

In elkaar geslagen
ZEIST - Dat hij per ongeluk tegen de schouder van een andere jongeman stootte op het Emmaplein, was voor de groep van vier of vijf jongens waar de aangestote jongen bij was, aanleiding om de 24-jarige inwoner van Hooglanderveen te bedreigen en kort daarop in elkaar te slaan. Dit gebeurde donderdagmiddag rond 15.45 uur.

Een man die dit zag gebeuren sprong tussen de jongen en zijn aanvallers. Winkelpersoneel ontfermde zich over de 24-jarige en belde de politie. Die zocht direct in de omgeving naar de groep jongens die de 24-jarige in elkaar hadden geslagen, maar trof hen niet meer aan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Tegen de reling, over de limiet
ODIJK - Een 43-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg die vrijdagmorgen rond 01.00 uur op de Zeisterweg zijn bestelbus tegen de reling van de brug over de Kromme Rijn zette, bleek duidelijk te veel te hebben gedronken. Hij blies op het politiebureau 815 ug/l en moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Eigenwijs
BINNENSTICHT - Een 46-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg kroop ondanks dringend advies van de politie duidelijk onder invloed van alcohol toch achter het stuur van zijn auto en werd aangehouden. Zijn rijbewijs bleek al in 2001 ingevorderd.

De politie stond bij een aanrijding op de Rijnseweg in Odijk, toen daar ook de 46-jarige man bij kwam staan. Hij rook naar alcoholgebruik, waarop de politie hem dringend adviseerde niet te gaan rijden. Even laten zagen de agenten hem toch rijden. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden. Hij weigerde de blaastest. Op het bureau blies hij toch: 625 ug/l. Zijn rijbewijs kon niet worden ingenomen, omdat dat een paar jaar geleden al was gebeurd. Proces-verbaal is opgemaakt.