Politie Drenthe

vrijdagmorgen 27-02-04

Assen 27-02-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Aanrijding met letsel
EELDE Gisteravond vond er een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een personenauto op de kruising van de Hoofdweg met De Drift. Een 16-jarige over de Hoofdweg rijdende bromfietster uit Eelde verleende geen voorrang aan een 19-jarige automobilist uit Paterswolde. Hij reed over De Drift. De jongedame werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

Dronken rijder veroorzaakt eenzijdig ongeval
DE WIJK Een 34-jarige autobestuurder uit IJhorst reed gisteravond op de Dorpsstraat tegen een geparkeerde personenauto. De man verklaarde dat hij uit moest wijken voor een tegemoet komende vrachtauto. Hij bleek onder invloed te zijn en blies 480 ug/l. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding. Tevens werd de man bekeurd omdat zijn auto niet verzekerd was.

Inbraak in auto
HOOGEVEEN Gisteravond werd er ingebroken in een aan het Van Echtensplein geparkeerde auto. De 33-jarige uit Hoogeveen afkomstige eigenaar ontdekte dat het portierslot geforceerd was en dat de radio-cd-speler verdwenen was.

Inbraak in woning
ASSEN Gistermiddag vond er een inbraak in een woning aan het Schieland plaats. Door het vernielen van een ruit kon men binnen komen en werd een flatscreen van een computer meegenomen.

Winkeldieven aangehouden
EMMEN Twee jongemannen, 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit respectievelijk Voorthuizen en Aalden, werden gistermiddag betrapt bij het stelen van een lamp bij een bedrijf aan de Hoofdstraat. Na onderzoek bleek dat de mannen nog vier bedrijven in het centrum van Emmen hadden bezocht en daar diefstallen hadden gepleegd. De buit, sportkleding, gereedschap, cds en een videoband werd bij de heren aangetroffen. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Brand in woning
EMMEN Vannacht ontdekte een buurman dat er brand was in een woning aan de Hoitingeslag. Hij belde daarop de brandweer die de zaak bluste. De bewoners, twee volwassenen en drie kinderen, waren al uit de woning en vonden in verband met rookoverlast onderdak bij een familielid. Na onderzoek bleek dat wasgoed, dat voor de kachel te drogen lag, vlam had gevat. In verband met het inademen van rook werd een bewoonster voor onderzoek overgebracht naar het Scheperziekenhuis.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen
1 maart 2004 - 08.00 uur. Tel. 06-52528707.
info@politie-drenthe.nl