Politie Zuid-Holland-Zuid

27/02 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

27-02-2004 - Persberichten District II

RIJDEN ONDER INVLOED OP DE TRACTOR
ARKEL- Op donderdagmorgen, 26 februari 2004, omstreeks 11.40 uur, is op het Kerkeind een 56 jarige man uit Spijk aangehouden wegens rijden onder invloed met een landbouwtractor. In het bureau blies hij ver boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uren heengezonden.

TE VEEL GEDRONKEN
ALBLASSERDAM- Op de Van Hogendorpweg is op 26 februari omstreeks middernacht een 19-jarige man uit Alblasserdam aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Bij de aanhouding gedroeg de man zich zeer agressief en is hij geboeid afgevoerd naar het politiebureau in Sliedrecht. De man is recidivist.

VERKEERSONGEVAL
SLIEDRECHT- Op de Thorbeckelaan gaf op26 februari omstreeks 21.15 uur een 24 jarige automobilist uit Zwijndrecht geen voorrang aan een 17-jarige bromfietser uit Hardinxveld-Giessendam. De 24-jarige reed over de Thorbeckelaanen wilde bij de kruising Thorbeckelaan/IJsbaan Hoepel linksaf de IJsbaan op. De bromfietser reed over de Thorbeckelaan in de richting van de rivierdijk. Bij het afslaan zag de automobilist de bromfietser niet en reed tegen hem aan. De bromfietser heeft waarschijnlijk zijn been gebroken.

VERKEERSCONTROLE
SLIEDRECHT- Op verschillende locaties in Sliedrecht heeft de Politie Zuid-Holland-Zuid op 26 februari tussen 15.00 en 22.30 uur op snelheid en gordels gecontroleerd. Van de 460 gecontroleerde autos droegen 6 automobilisten geen gordel en reden er 2 automobilisten te hard.