Politie Zuid-Holland-Zuid

27/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

27-02-2004 - Persberichten District I

AGRESSIEVE WINKELDIEF
DORDRECHT- Op donderdagmiddag, 26 februari 2004, omstreeks 13.30 uur, zijn twee winkeldieven betrapt bij diefstal in een winkel aan het Bagijnhof. Het duo, een man van 18 jaar uit Almelo en een vrouw van 27 jaar zonder vaste woonplaats, stalen voor 164 euro make-up spullen. Ze werden betrapt door het personeel. Toen één van de personeelsleden de man bij de uitgang vastpakte ontstond een worsteling. De vrouw had een tas in haar hand met gestolen spullen erin. Deze werd door een personeelslid uit de handen van de vrouw gepakt. Vervolgens wist het duo te ontkomen. Na een achtervolging door beveiligingspersoneel werden zij op het centraal station aangehouden en overgedragen aan politieagenten. Deze namen het tweetal mee naar het politiebureau en sloten hen in. De vreemdelingendienst van de politie onderzoekt of het tweetal legaal in Nederland verblijft.

TE VEEL GEDRONKEN
ZWIJNDRECHT- Op het Stationsplein is op 26 februari omstreeks 17.30 uur een 32-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Hij reed met te veel drank op in zijn auto en kreeg een rijverbod van 2 uren. DORDRECHT- OP de Dokweg is een 25-jarige automobilist uit Dordrecht aangehouden. De man had te veel gedronken, zo bleek na de blaastest, en kreeg een rijverbod van 10 uren. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

INBRAAK IN APOTHEEK
HENDRIK-IDO-AMBACHT- In een apotheek aan het Louwersplein is op 27 februari omstreeks 03.15 uur ingebroken. Onbekende(n) sloegen een ruit in, name de kassalade mee en gingen er vandoor. De technische recherche stelt een onderzoek in.