Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht 27-02-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug, 09.30 uur

Winkeldieven aangehouden
VEENENDAAL - Een medewerkster van een winkel aan de Passage verdacht drie mannen van winkeldiefstal en ging achter hen aan. Toen de medewerkster de mannen aansprak, vluchtten die, maar lieten een tas met goederen ter waarde van ruim 400 euro achter.

Op aanwijzing van een getuige kon de politie al snel een 28-jarige man (woonplaats onbekend) aanhouden. Later werd een eveneens 28-jarige inwoner van Veenendaal aangehouden. De derde verdachte is nog spoorloos.

Verkeerscontrole
HEUVELRUG - De politie hield donderdagmiddag een verkeerscontrole in Wijk bij Duurstede en Doorn. Er werd gecontroleerd op de Graaf Van Lynden van Sandenburgweg in Wijk bij Duurstede en op de Langbroekerweg in Doorn.

In totaal werden in twee uur tijd 82 bekeuringen geschreven: 69 voor het niet dragen van de autogordel, zes voor het niet kunnen tonen van rij- of kentekenbewijs, drie voor het niet handenvrij telefoneren en één voor verlopen apk, niet stoppen voor rood licht en belediging.

In Doorn werd een automobilist gecontroleerd die de gordel niet droeg. De automobilist kon geen rijbewijs tonen. Die bleek bij navraag ingevorderd. Ook was bij deze auto de apk verlopen. Te voet en voorzien van meerdere bekeuringen moest de bestuurder en de passagier de weg vervolgen.