Ingezonden persbericht


Inter Access introduceert nieuwe mySAP All-in-One oplossingen voor specifieke branches in het MKB

Hilversum, 27 februari 2004 - Inter Access heeft zijn op mySAP All-in-One gebaseerde oplossing Prodin-P5 verder afgestemd op specifieke sectoren binnen de discrete productie-industrie. Daarnaast ontwikkelde Inter Access een aantal add-ons, bijvoorbeeld voor de koppeling tussen project- en productieplanning en voor detailplanning, planbordfunctionaliteit, specifieke rapportages en koppelingen naar barcodering en e-mail. Inter Access biedt Prodin-P5 in vier nieuwe, aanvullende versies ter ondersteuning van de specifieke logistieke besturing van bedrijven in de branches Basis Metaal, Metalen Producten, Flexible Packaging en Sociale Werkvoorzieningen.


* Prodin-P5 Mill voor de Basis Metaal-industrie, waaronder gieterijen en producenten van profielen, plaat en draad.
* Prodin-P5 Metal voor de Metalen Producten-industrie: producenten van kozijnen, constructies, ketels et cetera.
* Prodin-P5 Flexpack voor producenten van verpakkingsmaterialen met bedrukking, zoals draagtassen, zakken, diepvriesverpakkingen, folies et cetera.
* Prodin-P5 SW voor sociale werkplaatsen.

Deze vier nieuwe versies zijn specialisaties op de door SAP gekwalificeerde Prodin-P5 voor de Machine- en Apparatenbouw. Prodin-P5 is een voor het MKB aangepaste versie van mySAP All-in-One. De complexiteit van mySAP is sterk gereduceerd, zodat ook kleine en middelgrote ondernemingen met minder mensen efficiënt kunnen profiteren van de brede SAP-functionaliteit. Inter Access heeft Prodin-P5 in eerste instantie ontwikkeld ter ondersteuning van de specifieke productiebesturing binnen de Machine- en Apparatenbouw. Prodin-P5 ondervangt onder andere de kenmerken van projectmatige productie en productie op klantorder met verschillende vormen van engineering en logistieke besturing. Dat de behoefte aan deze oplossing groot is, blijkt uit het feit dat een groot aantal bedrijven, waaronder Dalsem Kassenbouw, EBM-Techniek, Te Strake, Burgers Verpakkingen en PKF-Pallets, al gebruikmaakt van Prodin-P5-oplossingen.

Han Beckmann, directeur van Burgers Apeldoorn: "De keuze voor SAP binnen een middelgrote organisatie ligt op het eerste oog niet voor de hand. Maar gezien onze complexe productieprocessen waarin maatwerk en herhalingsopdrachten elkaar regelmatig afwisselen, hebben we de kracht van SAP qua functionaliteit beslist nodig. Met Prodin-P5 van Inter Access kunnen we onze productieprocessen verder integreren en de time-to-market van de verpakkingsproducten voor onze klanten verder verkorten. Bovendien beschikken we voortdurend over een compleet overzicht van alle processen binnen onze onderneming."

Prodin-P5 is op ASP-basis (Application Service Provider) inzetbaar. De infrastructuur, softwarelicenties en onderliggende technologie worden dan door Inter Access beheerd in zijn gespecialiseerde rekencentrum, zodat de klant zich kan richten op zijn primaire processen. Bovendien blijven investeringen laag doordat de klant per kwartaal wordt gefactureerd op basis van het aantal gebruikers. Deze oplossingen zijn 'On-Demand' leverbaar en dankzij de standaardimplementatieaanpak en beschikbare documentatie, procesbeschrijvingen, opleidingen, werkinstructies en conversie-tools binnen drie à vier maanden te implementeren.

Over Inter Access
Met ca. 1.000 medewerkers in Nederland en België biedt Inter Access sinds de oprichting in 1980 geïntegreerde, bedrijfsbrede ICT-oplossingen en -toepassingen voor het optimaliseren van (interne) bedrijfsprocessen, kennismanagement, klanten/relatiebeheer, logistieke ketens en e-commerce. Inter Access onderscheidt zich niet alleen met ICT-expertise, maar ook met grote branchekennis in vele sectoren. Inter Access vertaalt zijn geïntegreerde visie in branchespecifieke oplossingen met aandacht voor beheer. Een helder en praktijkgericht model voor strategisch en operationeel succes.