Politie Hollands Midden
Datum: 27 februari 2004

(

Boskoop Te veel gedronken
Een 36-jarige automobilist uit Boskoop zat vrijdag 27 februari rond 5.00 uur met te veel alcohol op achter het stuur van zijn auto op de Zijde. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 655 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal.


Alphen a/d Rijn Onder invloed

De politie heeft donderdag 26 februari rond 03.00 uur een 48-jarige Alphenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd ter controle staande gehouden op de Eisenhowerlaan en bleek te hebben gedronken. De ademtest wees 955 ug/l uit. Ook bleek hij te rijden zonder geldig rijbewijs. Hij kreeg voor beide zaken een proces-verbaal.


Leiden Fietsverlichtingscontrole

De politie heeft donderdagavond 26 februari op de Molenwerf een fietsverlichtingscontrole gehouden. In totaal zijn 33 bekeuringen uitgeschreven voor het ontbreken van voor- en/of achterlicht. De boete voor een ondeugdelijk licht bedraagt 20 euro.

Leiden Aanhouding
Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdag 26 februari rond 19.00 uur aangehouden omdat hij een fiets probeerde te stelen. De eigenaresse stond met de fiets aan de hand op de Kagerstraat toen de man de fiets uit haar handen probeerde te trekken. Dat lukte niet. Een te hulp geschoten automobilist kreeg klappen van de man.


Lekkerkerk Aanhouding

De politie heeft donderdag 26 februari een 38-jarige man uit Lekkerkerk aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 39-jarige plaatsgenote te hebben gestoken. De reden hiervoor ligt in de relatiesfeer. De vrouw heeft zich aan een lichte steekverwonding laten behandelen in het ziekenhuis. Het incident vond rond 21.00 uur plaats in een horecagelegenheid aan de Kerkweg.


Lekkerkerk Snelheidscontrole

De politie heeft woensdagmiddag 25 februari een snelheidscontrole gehouden op de C.G. Roosweg. In totaal werden er 52 overtredingen van de maximum snelheid van 80 km/uur geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 106 km/uur. De overtreders krijgen binnenkort een acceptgiro in de brievenbus.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --