Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


27 februari 2004


Onderwerp: parkeerproject in Wezep


Twee weken waarschuwen, dit geldt natuurlijk niet bij ernstige overtredingen, maar dan trekt de politie Wezep subiet het bonnenboekje om zo hardnekkige parkeerovertredingen tegen te gaan. Met dit project wil de politie een einde maken aan allerlei vormen van parkeeroverlast. Naast aandacht in de media worden er flyers uitgedeeld en gaat de politie bedrijven benaderen waarover klachten komen.


Het project wordt gestart naar aanleiding van klachten over allerlei vormen van parkeeroverlast in de gemeente Wezep. Zo zijn er niet alleen tijdens de donderdag-markt allerlei vormen van parkeeroverlast rond het Meidoornplein, ook het parkeren in groenstroken en op fietspaden zorgen voor overlast en soms verkeersgevaarlijke situaties.


Grote ergernis vormt ook het parkeren op stoepen bij winkels zodat voetgangers in hun doorgang gehinderd worden en mensen met kinder- of invalidewagens soms halsbrekende toeren moeten verrichten om te passeren.


Tijdens het project wordt ook gelet op het parkeren binnen de vakken op woonerven en natuurlijk het parkeren binnen de parkeerverbodszone.


Buiten de ernstige overtredingen gaat de politie overtreders eerst wijzen op hun gedrag. Daar waar bezoekers van bedrijven voor de parkeeroverlast zorgen wordt er eerst contact gelegd om op de overlast te wijzen.


De politie gaat er vanuit, dat de inwoners van Wezep meewerken aan dit project om zo naast de verkeersveiligheid ook de leefbaarheid in hun gemeente helpen te vergroten.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --