Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 februari 2004

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt na controle onder invloed van alcohol

Almelo

Op vrijdag 27 februari omstreeks 00.58 uur controleert de politie op de van Rechteren Limpurgsingel een automobilist. Hij valt op omdat hij met mistlichten op rijdt en een hoge snelheid heeft, ondanks de gladheid. Er wordt bij de automobilist, een 29-jarige Almeloër alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse geeft een uitslag van 0,77 o/oo. Hij krijgt hiervoor een rijverbod van 2 uur en een transactie. (bps: 04-024454)

Autokrakers aangehouden

Twee mannen betrapt bij het openbreken van een auto en aangehouden

Almelo

Op donderdag 27 februari omstreeks 14.27 uur wordt bij de politie een autokraak gemeld aan de Hagenborgh. Daarbij zijn door een getuige twee mannen gezien. Tijdens een buurtonderzoek treft de politie nabij het station twee mannen aan die voldoen aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de agenten gaan de beide mannen er vandoor. Op de Thorbeckelaan kunnen beiden worden aangehouden. Het betreffen een 35- en 38-jarige Almeloër. Een van hen zag nog kans enkele goederen over een schutting te gooien. Bij aantreffen blijkt het te gaan om een mobiele telefoon, een autoradio en een radardetector. Deze goederen zijn veilig gesteld, evenals een schroevendraaier, welke bij de 35-jarige was aangetroffen. De verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (bps: 04-024235)

Gewapende overval op supermarkt

Supermarkt overvallen door drie gewapende mannen

Enter

Op donderdag 26 februari omstreeks 20.47 uur komen drie mannen, voorzien van bivakmutsen en gewapend met mogelijk een vuurwapen de supermarkt binnen aan de Dorpsstraat. Zij nemen onder bedreiging van het wapen de kassalade mee, waarin een onbekend geldbedrag en gaan er in een rode auto vandoor. Dit is de tweede overval in de regio in korte tijd. De vorige vond plaats op een tankstation in Rijssen afgelopen dinsdag 24 februari. De politie onderzoekt of er verband bestaat tussen beide overvallen. (bps: 04-024422)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --